Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo Prosim za razlago izvida

Prosim za razlago izvida

Dala sem pregledati ščitnico samoplačniško in tole mi piše
S-THS rezultat 1.163 referenčna vrednost za odrasle 0,55-4,78 enota mE/L
Število točk 3,84 kaj to pomeni ali je vse ok

Kot piše so zadeve v okviru referenčnih vrednosti, torej naj bi bilo ok.. kar pa seveda ni nujno… samo TSH je čisto premalo za postavitev stanja.
Zakaj pa ste dali pregledati? So kake težave ?

Meta Jurečič Društvo za pomoč pri obolenjih ščitnice www.metuljcica.si Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo. Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti. Naj nam bo dana intuicija, da ločimo med enim in drugim.

Vedno me zebe ledene roke in noge sredi poletje pogosto sem živčna psihično razploženje niha iz ure v uro lasje mi noro izpadajo pogosto imam drisko oziroma prebavne težave koža je suha zato sem nekako pomislila na ščitnico.Sploh ne vem kaj je z mano ali je to ščitnica

Najbržbi biloo dobro meritev še kdaj ponoviti, skupaj s prostimi hormoni fT3 in fT4.

A bi lahko prosim razložili izvid tudi meni? Jaz sem sicer bila na pregledu pri zdravniku za bolezni ščitnice in sem dobila izvid po pošti! Sedaj sem naročena še na aspiracijsko biopsijo ščitnice.
Sedaj pa me zanima izvid krvi in ali je boleče pri biopsiji ščitnice? Zdravnik mi je sicer razložil, da je to tako kot, če ti vzamejo kri iz roke, ampak tu te zbodejo v vrat!?!

Moj izvid je sledeč;

TSH 66.618
FT3 3.76
FT 8.06
TG 50.8

Lepo prosim za mnenje!
Hvala!!!

TSH je previsok, T3 na spodnji meji, T4 pa čisto prenizek. Tg je vredu.

To pomeni da ščitnica premalo dela.
z biopsijo bodo pogledali za kaj gre, vnetje, hipotiroza itn…
Biopsija sicer ni prijetna, ker smo ljudje (bolj psihično kot dejansko fizično) občutljivi na vrat, a tudi nič hudega.
Ni se je treba bat. Tule na forumu smo ji skoraj vsi dali čez, mnogi po večkrat 🙂

Meta Jurečič Društvo za pomoč pri obolenjih ščitnice www.metuljcica.si Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo. Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti. Naj nam bo dana intuicija, da ločimo med enim in drugim.

Najprej se vam najlepše zahvaljujem za odgovor! Sedaj pa me zanima kaj pomenijo bolečine v predelu ščitnice (kot bi me nekdo držal za vrat, pogosto me tudi reže in peče, občutek imam kot, da bi lahko kar bruhala ogenj)? To se mi dogaja že kakšno leto! Zanje 3 – 4 mesece pa je postala ta bolečina vedno pogostejša. Jaz sem vedno mislila, da se mi to dogaja zaradi želodca (mislila sem, da me peče zgaga)! Zadnjič pa mi je zdravnica rekla, da je to zaradi ščitnice. Omenila je le, da jo skrbi, da se ni slučajno že kaj razvilo (rak), ker mi ščitnica že precej dolgo (več let) ne deluje pravilno in so mi to ugotovili šele sedaj! Znake pa seveda nisem nikoli opazila, ker sem se že navadila tako živeti!
Sedaj pa me je zelooo strah! Ali mi lahko prosim poveste kaj naj naredim, da me ta bolečina in pekoč občutek spusti? Kaj pomeni vse to?
Lepo prosim za odgovor!
Že vnaprej se vam najlepše zahvaljujem za vaš odgovor in vas prav lepo pozdravljam!!!

Najprej naj napišem da rak ščitnice po mojem vedenju ne boli in v bistvu sploh ne veš da ga imaš. Zraste kot gomolj in ne ovira niti delovanja ščitnice niti okolja. Začuti se včasih na otip kot bulica, največkrat pa ga odkrijejo z UZ. Tako da je za to varianto zelo msalo možnosti 🙂
Glede bolečin – morda gre za vnetje ščitnice… ne vem. Veliko bi ti odgovorile sotrpinke na FB, še posebej v skupini Hormonček…
LP

Živjo,

danes sem dobila napotnica za tirologa in izvide. Bi prosila za razlago teh izvidov.

TSH – 5,867
FT 3 – 5,75
FT4 – 15,23

Me pa samo zanima ali ščitnica premalo, ali preveč dela.
Hvala že v naprej.

Težko rečem kot laik. TSH kaže na premajhno delovanje dočim T3 in T4 sta normalna.
Tirolog bo pregledal še protitelesa in verjetno naredil UZ da bo lahko postavil dokončno diagnozo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close