Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza Prosim za razlago izvida MR glave

Prosim za razlago izvida MR glave

Pozdravljeni, lepo bi prosila za razlago izvida, ki sem ga dobila po MR glave. Besedilo je sledeče:

V možganovini je več hiperintenzivnih demielinizacijskih lezij, od tega dve infratentorialno. Lezija ob atriju desnega lateralnega ventrikla in lezija malce višje in anteriorno od te v centrum semiovale se po aplikaciji KS edini blago obarvata. Poleg teh so vidne supratentorialno še majhna (3mm) desno ob korpus kalozumu in večja, neostro omejena (15mm) ob atriju levega lateralnega ventrikla.
Lezije ob ventriklih so jukstaventrikularne.
Kalozoseptalna meja ima čisto v spodnjem sprednjem delu tudi povišan signal.
Infratentorialno sta vidni leziji v beli možganovini desne clebralne hemisfere (10mm) in v spodnjem celebelarnem pedeunklu levo (7mm).
Ventrikli in ostali likvorski prostori so primerno široki, brez pomikov ali utesnitev. Girusni vzorec je primeren, razmerje med sivo in belo možganovino je primernno. Prikazane arterije, vene in venski sinusi so primerni.

Že vnaprej lepa hvala in lep dan

Dodajam še en stavek, ki mi je prej “ušel”. Radiolog je zaključil z mnenjem ,da so novi McDOnaldovi kriteriji izpolnjeni. Kaj torej to pomeni?

Mislim , da je to izvid v prid MS. Lezije ,ki so opisane so značilne za to bolezen.

Zdravo

Malo bi si sposodil temo

Iz urgentne nevrološke ambulante mi je zdravnica izdala napotnico za slikanje glave protokol MS

Slikanje sem opravil, danes dobil izvid. Izvid je sicer brez problema, vendar piše, da je bila preiskava delana po protokolu za epilepsijo.

Zanima me, če sta ta dva protokola zelo različna oz. če se kaj v zvezi z MS pokaže tudi na tem protokol oz. ali so se zmotili in bo treba ponoviti?

LP
M

New Report

Close