Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Bolezni prebavil (gastroenterologija) prosim za razlago izvida!

prosim za razlago izvida!

Pozdravljeni.

Prejela sem izvide endoskopske preiskave, najlepše prosim za pomoč pri razlagi izvida, kateri sledi.

Najlepša hvala in lep pozdrav

…diagnoza:floridni eritematozni pangastritis
submukozna lezija antruma želodca
hiperklorhidrija
opazovanje zaradi suma na celiakijo
gerb susp.

…mnenje… glede na pozitiven HUT priporočam eradikacijsko terapijo

Pozdravljeni!

Pri vas gre za hudo vnetje celotne sluznice želodca (pangastritis). Poleg tega ugotavljajo povečano izločanje želodčne kisline (hiperklorhidrija). Spremembe so lahko posledica okužbe z bakterijo helicobacter pylori, zato je potrebno ustrezno zdravljenje. Spremembe so lahko tudi v sklopu celiakije, vendar te diagnoze ne morejo potrditi iz vzorčkov sluznice želodca, ampak iz sluznice dvanajstnika, ki pa pri vas ni bila odvzeta.
GERB susp.-sumljivo za gastroezofagealno refluksno bolezen (vračanje kisline nazaj v požiralnik).

Lp,Nataša Smrekar

Spoštovani!
Že več kot en mesec imam hude težave z želodcem. Sem brez apetita in zbruham skoraj vse kar pojem in popijem. Štiri dni sem bila hospitalizirana, kjer sem zaradi dehidracije dobivala infuzijo. Ob odpustu mi je bila postavljena naslednja diagnoza: chr.gastritis, chr.bulbitis in refluks. Po odvzemu štirih (4) vzorcev želodčne sluznice pa sem dobila sledečo diagnozo: A: Antralna sluznica želodca, 2 x. Kronični gastritis zmerne stopnje, blago aktiven. Na površini so skupine HP (HP 2).
B: Korpusna sluznica želodca, 2 x. Kronični gastritis zmerne stopnje, zmerno aktiven. Na površini so številni HP (HP 3).
MNENJE: Histološke spremembe govorijo za HP pangastritis, brez intestinalne metaplazije (OLGIM 0).
Lepo prosim za razlago mnenja o histoloških spremembah.
Že v naprej se lepo zahvaljujem!

pozdravljeni

ugotovljeno imate vnetje želodca, ki ga povzroča bakterija Helicobacter pylori. potrebna je antibiotična terapija, ki so vam jo verjetno že predpisali.

*Ta odgovor je bil podan brez dejanskega pregleda in ga ni mogoče razumeti kot pravi zdravniški nasvet, prej kot nezavezujoče mnenje. Za korektno oskrbo se je treba osebno zglasiti pri ustrezno usposobljenem zdravniku.

lp

____ Jurij Bednarik, dr. med. spec. internist Klinika Pacient Pregled takoj – Klinika Pacient http://klinikapacient.si/Storitve.aspx Pregled takoj in brezplačno – Prva zdravstvena asistenca http://www.pza.si/Pristop-k-PZA.aspx Odgovor in nasvet zdravnika TAKOJ – Doktor 24 http://doktor24.si/?page_id=8

Spoštovana,

Pomeni, da je preiskovančev trebuh v ležečem položaju nad nivojem prsnega koša.

Lp

asist. Željko Perdija dr. med., spec. internist, pulmolog in gastroenterolog Strokovni direktor CiiM plus Maribor Center za interno in interventno medicino https://www.krcnezile-ciim.si [url]https://ultrazvok-ciim.si[/url] https://preventiva-ciim.si

Pozdravljeni. Prosim če mi lahko razložite izvid gastroskopije.

Kaj pomeni Olgim ll.A je to nekaj narobe. Lp

 

New Report

Close