Najdi forum

prosim za razlago izvida

pozdravljeni

stara sem 26 let, pred leti sem imela blažjo prometno nesrečo, takrat sem imela tudi bolečine v ledvenem delu, ki pa so čez čas ponehale.

bolečine so se znova pojavile in sicer močno me boli desna roka, desna rama, mravljinci me spremljajo po roki, prstih in rami.

bila sem na RTG PRSNE HRBTENICE (N) in izdi so sledeči, žal so nam “običajnim” ljudem popolnoma nerazumljivi. prosim za razlago izvida, kaj lahko pričakujem, kakšno zdravljenje se priporoča za tovrstne težave, kako lahko sama izboljšam stanje (masaže, plavanje?)

funkcionalni posnetki vratne hrbtenice.
retrofleksija je motena predvsem v spodnjem predelu, izgleda da gre za angulacijo v predelu C3-C4 in da so korpusi od C4 navzdol v funkcionalnem bloku (funkcionalnem bloku, je na izvidu podčrtano), nakazano nestabilen segment C3-C4 (ligamentarni aparat?).

slikanje torakalne hrbtenice v dveh projekcijah
obsežna deviacija spodnjega dela torakalne hrbtenice v levo. pedikili so ohranjeni.

zraven so napisani še drugi izvidi , lordoza, kostna struktura, sklepna špranja, ki pa bo brez posebnosti. oz letom primerni.

prosim za čimprejšen odziv.

najlepša hvala

lep pozdrav

Mislim, da bolečine, ki jih imate nimajo povezave s prsnim delom hrbtenice, vzrok je verjetno v vratnem delu, kjer je od vretenca C4 navzdol opažena zmanjšana gibljivost, ki je verjetno posledica zategnjenost mišic kot odgovor na bolečinske simptome. V predelu C3-C4 je vidna tudi določena ukrivljenost in možna nestabilnost vretenc. Brez pregleda ne morem nič reči, zato vas vabim, da se s slikami in izvidi oglasite v vam najbližji ordinaciji[/url].

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close