prosim za razlago izvida
PROSIM, ČE MI RAZLOŽITE IZVID, KI SEM GA DOBILA PO
OPRAVLJENI MAGNETNI RESONANCI:
V SAGITALNI RAVNINI JE VIDNA IZDRAVNANA LUMBARDNA LORDOZA.
V NIVOJU L4 , L5 IN L5 S1 JE VIDNA IZGUBA INTENZITETE SIGNALA i.v. DISKA ZARADI DEGENERACIJE. V NIVOJU L4,L5 JE VIDNA PROTRUZIJA
i.v. DISKA, KI NEKOLIKO PRITISKA NA DURALNO VREČO. V AKSIALNI
RAVNINI V NIVOJU L5S1 JE VIDNA ZMERNA CENTRALNA PROTRUZIJA
i.v. DISKA, KI Z VENTRALNE STRANI PRITISKA NA DURALNO VREČO
PROSIM, ČE MI POVESTE, KAJ ME ČAKA, ALI OPERACIJA, ALI SO USPEŠNE, ALI LAHKO KONČAM NA INVALIDSKEM VOZIČKU, NEKAJ INFORAMCIJ MI JE DAL SPLOŠNI ZDRAVNIK, V SLUŽBI DVIGUJEM PAKETE PA NE VEM ČE ME BO ZDRAVNIŠKA KOMISIJA POSLALA NAZAJ V SLUŽBO ALI LAHKO DELAM ISTO NAPREJ, REKLI SO MI , DA IMAM NA 2 DELIH VKLEŠČEN ŽIVEC, DA SE LAHKO ZGODI NE BOM MOGLA URAVNAVAT BLATA IN VODE, KDAJ SE TO LAHKO ZGODI , V KOLIKŠNEM ČASU, ALI JE VELIKA VERJETNOST DA PRISTANEM NA INVALIDSKEM VOZIČKU, ZELO ME JE STRAH, PROSIM, ČE MI POJASNITE NA MENI RAZUMEN NAČIN IN ČISTO PO RESNICI, LP PETRA
Opisane so le protruzije diskov na dveh nivojih, torej ne hernije. Gre za izbočenja kot posledica degenerativnih sprememb diskov, ki so zelo pogosta. Običajno operativna terapija ni potrebna in težave odpravimo že z ustrezno vodeno fizikalno terapijo in z izogibanjem aktivnostim, ki prekomerno obremenjujejo ledveno hrbtenico. Mislim, da je skrb, da bi pristali na invalidskem vozičku odveč. Vsekakor je pravilno kot so vam povedali, da je potrebno biti pozoren na pojav sfinkterskih motenj, torej motenj z odvajanjem blata in vode,v tem primeru je nujno takoj poiskati zdravniško pomoč.
mag. Martin Mikek, dr.med.
Artros, center za ortopedijo in športne poškodbe
Tel.: 080 8778