prosim za razlago izvida
prejela sem izvide magnetne resonance.prosim za razlago le tega in kaj v bistvu vse skupaj pomeni(diagnoza,zdravljenje,kolk hudo je to vse skupaj)
na Flair poudarjenih slikah so predvsem periventrikularno vidne posamezne ovalne hiperintenzivnosti,ki predsatvljajo drobna področja demielinizacije.drugod v možganovini in prikazanem delu možganskega debla podobnih lezij ne vidim.posamezne spremebe so vidne tudi v poteku korpus kalozuma( srednji del in genu).po aplikaciji kontrastnega sredstva se nobena od sprememb evidentirano ne obarva.
mestoma so vidni razširjeni perivaskularni prostori-normalna varianta.
glee na starost bolnika so likvorski prostori sulkusov nekoliko preširoki-začetna atrofija možganovine??
zaključek..opisane spremembe bi lahko govorile v prid začetni ms..
prosim za pomoč
lepo pozdravljeni!
Pred petimi leti sem opravila CT-glave in MR, zaradi vrzoglavic in stalnih glavobolov. Stanje se je sedaj še poslabšalo ker imam težave s spominom.
CT : zmerna cerebralna periventrikularna atrofija
MR: Supratentorialno so ventrikli, razen temporalnih rogov stranskih ventriklov izrazito razširjeni; posamezne drobne,subkortikalno ležeče lezije, ki so naT2,PD in FLAIR slikah hiperintenzivne so desno parietalno in levo frontalno in temporalno.
lepo vas prosim za nasvet….kake so možne oblike zdravljenja.HVALA!
lepo pozdravljeni!
Pred petimi leti sem opravila CT-glave in MR, zaradi vrzoglavic in stalnih glavobolov. Stanje se je sedaj še poslabšalo ker imam težave s spominom.
CT : zmerna cerebralna periventrikularna atrofija
MR: Supratentorialno so ventrikli, razen temporalnih rogov stranskih ventriklov izrazito razširjeni; posamezne drobne,subkortikalno ležeče lezije, ki so naT2,PD in FLAIR slikah hiperintenzivne so desno parietalno in levo frontalno in temporalno.
lepo vas prosim za nasvet….kake so možne oblike zdravljenja.
HVALA!