Pozdravljeni….
Prosil bi za mnenje mojega izvida…ali je to zaskrbljajoče saj moja zdravnica ni povedala nič razen zega, da je vnetje katero se bo popravilo.
Tukaj je napisan moj izvid…
Poslan kot sum na vnetje slepiča. Navaja krčevite bolečine okrog popka, ki trajajo že tri dni. Pove, da se bolečine ne povečujejo, ob premikanju ga zaboli desno spodaj. Nameril si je 37,5 C temperature. Bruhal ni.Zmanjšanega apetita ne navaja. Blato in vodo odvaja normalno, blato jeodvajal nazadnje včeraj. Alergija zanika.
Status presens: neprizadet, kompenziran, koža in viden sluznice primerno prekrvavljene.
Status localis:
Trebuh: v nivoju prsnega koša, mehak, brez defansa, nekoliko meteorističen, palpatorno zmerno občutljiv v desnem spodnjem kvadrantu, brez tipnih rezistenc, kilna izstopišča prosta, peristalika slišna, ledveni poklep obojestransko neboleč.
RTG trebuha: brez znakov za aeroperitonej
Odzamemo kri za laboratorijske izvide: levkocito 9,9, eritrociti 5,18; hemoglobin 160; hematokrit 0,46; CRP 27.0.
UZ: V trebuhu ni videti proste tekočine ali pataloških kolekcij. Jetra so normalne velikosti struktura spremenjena v smislu maščobne infiltracije. Žolčnik in žolčni vodi, trebušna slinavka, vranica, ledvici in mehur v mejah normalega. V področju ileuma je stena črevesja zadebeljena do 5 mm in bolj prekrvavljena v področju sigme. Drugje so črevesne vijuge normalno široke, peristalika je primerna. Ob teh področjih je v mezenteriju nekaj do 7 mm velikih bezgavk. Ni videti UZ znakovza appendicitis.
Mnenje:
Ileitis? Colitis? Parenhimska okvara jeter?
Zdravljenje:
Ob bolečini analgetik in redno jemanje antibiotika Cipfoloxacin Lek-500 mg 1 tbl na 12 ur redno 10 dni.
Naj povem, da me trebuh po par dnevih ni več bolel. Potem se preselilo vseskupaj na mehur. Velika potreba po uriniranju in nekako rahlo pekoč občutek pri odvajanju vode. Nakar se je stanje nekako umirilo vendar se je preselilo na presredek in občasno rahlo tiščanje “nevem kako bi opisal kot nekakšna teža” levega moda. To me je spremljalo kak teden dni in se umirilo. Sedaj me pa presredek nagaja že slaba dva meseca k zdavniku še nisem šel saj me ne boli ampak nekako tišči. Naj povem, da ponoči nič gdaj črez dan je boljše gdaj pa bolj moteče. Če sedim mi je občasno zoprno. Nekako žari v levo ne znam opisati ali presredek ali mišica od korena penisa, če sem se prav izrazil nekje takoj za modi ali pa proti anusu. No sedaj moram povedati da vse prejšne težave niso več problem razen presredka. Kapanje krvi v školko je občasno lahko tudi mesec nič pa potem par dni ali pa spet neko obdobje ko se pojavi in izgine ampak to me spremlja že več kot leto dni tudi več. Bolečin nimam razen občutek tiščanja. Vodo sedaj odvajam normalno. Opazil sem pa večje napenajnje in vetrov. In napihnjenost v spodnjem delu trebuha. Občasno tiščanje tudi pod desnim rebrnim lokom.
Začelo se je pa vseskupaj z trebuhom cca 20 septembra 2012 sedaj pa s presredkom kateri nekako tišči enkrat bolj drugič majn ponoči pa nič. Kri ni temno katero mi občasno kapa v školjko je normane svetle barve pa tudi gdaj po celi školki razpršeno, kot , da bi počil kak balonček vendar nič ne boli tudi pri odvajanju blata. Občasne zaprtosti in tekoče odvajanjem blata. Zanima me ali bi bili možni tudi hemorojdi pri takem tiščanju in kapanju krvi (občasnemu) Z trebuhom pa nisem imel še takih težav do sedaj. Moram povedati, da jih sedaj tudi nimam razen presredka in opisanega izvidazgoraj za katerega ne zastopim ali je kaj resnega sej me zelo skrbi in islim samo še na to. Drugih preiskav nisem imel.
Najlepša hvala za odgovor.
Lep dan želim
Spoštovani!
Kapljanje krvi je posledica krvavečih hemeroidov.
Izvid pomeni točno to, kar vam je rekla osebna zdravnica: vnetje črevesne sluznice, ki se bo pozdravilo z antibiotiki, če je vzrok bakterijska oz. tudi brez antibiotika, če je vzrok virusna okužba. Meja med obema je zabrisana, tako da se odločimo za antibiotično zdravljenje, če sumimo na bakterijski vzrok. Stanje se bo brez posledic pozdravilo.
LP, Marija Š. Gašperšič
Pozdravljeni,
prosila bi za mnenje mojega izvida iz kolonoskopije:
S pomočjo izravnalnih manevrov uvedem konico aparata do linearne fleksure, ki pa je zaradi izjemne zavitosti nikakor ne uspem izvesti. Do omenjene globine sluznica dobro krvnata s primernimi prosevanjem bazalnega žilja. Predvsem v rektumu nekoliko slabše izraženim leskom ter nekaj hipermičnih manjših arealov,velikost 3-4mm,iz katerih odvzamem dva odščipa za histološko verifikacijo. Ob izvlačenju opaziti tudi nekaj dokaj napetih notranjih hemorodialnih vozličev.
DG: PROCTITIS I.O.,
NODULI HEMERRHOIDALES INTERNI GRADUS I.
MNENJE: V kolikor obstaja klinični interes priporočam opraviti še irigografijo.
Pred 14dnevi sem še imela ultrazvok trebuha,ki je pokazal dva polipa v žolču.
Za pojasnitev izvida se Vam že vnaprej zahvaljujem, lep dan še naprej, Sandra
Najlepša hvala za vaš odgovor…..
Potemtakem je najboljše da spet grem do zdravnice, katera mi bo spet po vsej verjetnosti predpisala kakšen drugi antibiotik. Po Cipfoloxacinu sem potem črez teden dni dobil še Primotren za mehur. Na vodi pa nisem imel nekih bakterij razen neko malenkost za katero je zdravnica povedala, da ni hudega ampak sem po tednu dni spet prišel in tako dobil potem Primotren kateri je komaj po cca 4-ih dneh nekako prijel ampak ne 100%. Po vsem tem se je začel presredek. Sedaj sem tudi zaprt redko hodim na blato z majnšimimi količinami blata vendar ne zmeraj. Naj povem tudi, da imam z prehrano različne ure in slaba navada prehranjevanja tudi ob 24 zvečer posežem po hrani in stresno življenje v zadnjih letih.
Star sem pa 36 let , kadilec in zmrno pitje alkohola.
Ali so takšna stanja dalj časa zdravijo.
Ali je možno tudi da, tišči presredek zaradi hemoroidov?
Najlepša hvala za zadnji odgovor….
Lep dan želim naprej.
Spoštovani!
Debelo črevo je zdravniku uspelo pregledati samo do zavoja pod levim rebrnim lokom, tam se manreč nahaja lienalna fleksura ( ne linearna! ). Ker je bila sluznica na nekaj mestih videti bolj rdeča, je tam zdravnik odščipnol vzorček na histološko preiskavo. Hemeroidi pa niso nič posebnega.
LP, Marija Š. Gašperšič
Pozdravljeni
Imate black vnetje zelodca prosite so manjse ranice ki jih imenujemo erozije
Verjetno so vam predpisali zdravilo za zmanjsanje izlocanja kisline
Lp
Spoštovani,
prosil bi za obrazložitev histološkega izvida, hvala.
Črevesna sluznica kolorektalnega tipa, pretežno s primerno ohranjeno arhitekturo. V lamini popriji je blag edem, s fokalno fibrozo in blag kronično vnetni infiltrat, ki se mestoma koncentrira v reaktivne limfatične skupke. ni displazije.