Spoštovani!
V decembru 2011 sem bil zaradi bolečin v analnem kanalu poslan na kolonoskopijo.
Izvid : »…nato pregledam sigmo, mestoma je slabše pregledna zaradi ostrih zavojev, najdem pa v distalnem delu več drobnih ploščatih polipčkov, ki jih vse z biopsijami odstranim. Nato pregledam rektom, na globini 8-12 cm najdem na zadnji strani precej obsežno ploščato formacijo, okrogle oblike, premera kakih 5 do 6 cm ki je zelo suspektna za mgl ali vsaj vilozni adenom. Napravim številne biopsije«.
Histološki izvid
A – Term. ileum, odščipi – Koščki zmerno do močne atrofične ter vnetne infiltrirane sluznice z več konflutajočimi limfoidnimi folikli. V dveh koščkih so vidne epiteloidno celični granulomi tipa sarkoidoze.
B – Cekum odščipi – koščki zmerno atrofične sluznice širokega črevesja z obsežnimi področji zlivajočih se limfoidnih folikov. Sicer je v peropiji zmeren kronični vnetni infiltrant ter dokaj številni eozinofilci.
C – Tran. kolon, odščip – Hiperplastični polip
D – Desc. kolon, odščip – Hiperplastični polip
E – Sigma, odščipi – Hiperplastični polipi
F – Rektum, odščipi – številni koščki viloznega adenoma z blago displazijo.
April 2012, kontrolna kolonoskopija.
Histološki izvid
A – sigma, odščip – Hiperplastični polip
B – Široko črevo, multiple biopsije – drobci viloznega adenoma z blago displazijo.
Avgust 2012, kontrolna kolonoskopija.
Histološki izvid
Rektum, odščip – vilozni adenom z blago displazijo.
April 2013, kontrolna kolonoskopija.
Histološki izvid
Rektum, odščip – Tubularni adenom z blago displazijo.
Naslednja kontrolna kolonoskopija je čez 4 mesece. Zaradi nenehnega ponavljanja kontrolnih kolonoskopij in jemanja tkiv za histološki pregled – posebej še, ker mi nihče ničesar ne razloži – me zelo skrbi. Zato Vas lepo prosim, da mi te izvide razložite in, če lahko, pojasnite zakaj vedno novi in novi polipi.
Za vaše odgovore vnaprej zahvaljeni!