Prosim za razlago in mnenje
Vrtoglavica in omoticnost
vzorec girusnih brazd je primeren.
razmerje med sivo in belo mozganovino normalno.
v flair in t2 sekvenci je videti 5 do 10 do 7mm velikih hiperintenzivnih lezij pretezno globose ter periventikularne bele mozganovine-lahko vaskularne etiologije. Morebitne MS samo z MR ne morem izkljuciti.priporocam korelacijo z klinicno sliko ter sledenje.desno pontocereblarno intrakanalikularno lezi 7mm velika mehkotkivna lezija ki se po aikaciji KS obarva-švanom. Drugje intrakranialno po aplikaciji KS brez patoloskega obarvanja.normalne intenzitete signala mozganovine. Ventrikli in ostali likvorski prostori so normalno siroki brez pomika osrednjih struktur.
mastoida sta normalno pnevmatizirana.obnosne votline so normalno prezracene.orbiti sta v mejah normale.velike zile na brazdi so orientacijsko normalnega poteka in premera.
napotena sem k nevrokirurgu.
Spoštovani!
Imate nespecifične lezije, ki so lahko posledica slabše prehodnosti žil, ne morejo izključiti MS, tako da svetujem pregled še pri nevrologu. Imate pa tudi benigni tumor švanom (ki načeloma ni nevaren), glede tega pa ste že napoteni h nevrokirurgu.
Lep pozdrav!
Pozdravljeni!
Danes sem bil na pregledu z 7 mesecnim sinom, ki ima downov sindrom.
Pri odpustni pod mnenje in zakljucek pise sledece:
V klinicnem statusu vecjih odstopov od normale ne opazamo. V nevroloskem statusu izstopa celostni razvojni zaostanek.
Prosim ce mi lahko razlozite kaj je s tem misljen predvsem drugi del.
Ali je v kompletnem zaostanku ali ne? Ker pod nevroloskem statusu pise da je vse normalno samo da ima generalno znizan misicni tonus.
Hvala
Spoštovani!
Na žalost nisem nevrolog in tudi nisem videl otroka, tako da težko komentiram. Napisali so, da je prisoten celostni razvojni zaostanek, tako da verjetno na opisano otrok v razvoju zaostaja v celoti, kar sovpada z njegovo diagnozo.
Lep pozdrav!