Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina prosim za razlago

prosim za razlago

Pišem Vam v imenu moje mame,ki ima bolečine v prsnem košu.Po pregledu pri zdravniku jo je ta napotil k pulmologu.,ki je ta opravil slikanje pljuč in jo napotil na oddelek za plj.bolezni.Opravili so CT pljuč izvid je bil sledeč.V levem zg.plj.režnju nad hilusom so vidne brazgotinske zgostitve,v 2.segmentu desno leži 1 cm velika okrogla lezija,dokaj homogena,brez kalcinacij.Brez povečanih bezgavk v hilusu in mediastimu,desno gre verjetno za brazgotino,vendar priporočam ko.CT čez 6 mesecev. Laboratorijske preizkave:L7,8,E4,7,Hb152,trombo213,GOT 0,26,GPT 0,34,gama GT 0,28,alk.fosfataza 1,27,LDH 2,8,CRP 1. Nato so opravili bronhoskopijo,ki so odščipnili tkivo.Izvidi sledeči.Prejmemo aspirat bronha na BK,direktno in amplifikacijski test negativen. Zaključek in mnenje:pri 48 letni bolnici kadilki gre za granulom desnega zg.režnja.Čez pol leta ko.CT in sl.plj.Glede bolečin v prs.koš.pa so kot vzrok pljuča izključena.Priporočam pa da jo os.zd.napoti na sl.vrat.vretence. dg.Tuberculoma lobi sup.pulm.dex. Syndroma thoracale Prosim Vas za razlago dijagnos,.. Hvala

Spoštovani!

Ima neaktivno obliko pljučne tuberkuloze, ki se je ne zdravi. le občasno opravi kontrolno slikanje.

Bolečine pa so najbrž posledica bolečih mišic, ali pa pritiska na živce nekje v podrojču hrbtenice, kar se lahjš z zdravili, vajami in protiblečinsko fizioterapijo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Zopet Vam pišem in prosim za nasvet.Moje pismo je bilo pod tem imenom tina 1 in tina 5 z dnem 12.11.Pišem Vam,ker ima mama še močne bolečine v prsih,ki sedaj je že ne zna niti dobro opisat in pravi,da je že zraven vsega tega čisto nora.Sedaj se je pojavla oteklina prvo na prsnici nad obema dojkama nekje v sredini,oteklina velika približno,če z brado sežete do prsn.koša od in do dojk,široka pa pr.5 cm,tri dni za tem pa je stanje tu enako,s tem da je nastala nova oteklina na levi dojki.Na dojki ni nobene zatrdline,…samo ta oteklina,zgleda kot bi bila dojka napihnjena in na prijem celotna površina kjer je oteklina je tak bol trda in boleča.Vem,da sem pisala zmedeno vendar ne vem drugače opisat.Prosim Vas za čim prejšni odgovor in hvala.

Spoštovani!

Ne znam pojasniti, če ni tudpi pordelo in nima vročine ali slabega počutja.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close