prosim za posvet
Pozdravljeni!
Vprašanje za vse tiste ki se spoznate.
Na naše dvorišče pelje cesta,ki smo jo leta nasipavali s tamponom in je kar dobro utrjena,pred nekaj časa smo položili tudi robnike,zdaj pa me zanima ali lahko kar na to podlago položimo asfalt ali je nujno razkopavati in nasipavati nov tampon itd…
Prišel nam je predračun narediti gospod Kovač pa se nam je zdel res predrag za teh 200 kvadratov vse komplet 12.000 evrov… na predračunu piše da asfalt stane 2.700 evrov…
nevem zakaj je v predračun vpisal da bi te robnike ven pometal in nove not dal, če smo jih 2 leti nazaj lepo dali not, nam se zdi škoda, je možno da bi naročili aspalt in je to to,brez kakršne koli predpriprave,ker že leta nasipavamo tampon in je res utrjeno in ravno….
Hvaležni bomo vsake informacije…
Hvala in lp
Tampon mora biti primerno utrjen;običajno ga porežejo z gredarjem, da je lepo ravno izdelana podlaga za ulivanje (vgradnjo) asfaltne mešanice.
Tvoja dovozna pot mora imeti tudi stranski naklon; tudi vzdolžnega. Odtekanje meteorne vode. Na koncu dovozne poti ne pozabi vgraditi rešetke ali izdelati muldo.
Kakšen tip asflatne mešanice bi vgradil? 6+3?? Ali samo enoslojno.
Ali je komentiral , kaj je z robniki narobe.
p.s. : Bi se spodobilo, da napišeš od kje prihajaš!
LP
zdravo grezilo!
Veš,se mi ni zdelo pomembno da bi to omenila iz kje prihajam,saj nisem prosila da mi pride kdo to narediti,drugače sem pa iz savinjskega konca. Kar se tiče naše dovozne poti je kar malo dol v klanček,spodaj že imamo kanaleto narejeno za odtekanje vode v bližnji kanal,robniki so pa čist okej,ko je bil gospod pri nas ni nič omenjal da bi jih dali ven,videli smo na predračunu da si je računal izkop obstoječih robnikov,pa nove, pa odvoz starih itd….vse pride kar drago in za 170 kvadratov mi je 12.000 kar malo preveč,glede na to da nam je pa nek drug gospod pred tremi leti naredil predračun za vse komplet s pripravo 5000 evrov,zdaj je prišel ponovno in čakam na njegov predračun, pa ne morem vrjet,a se je res v treh letih vse tako podražilo ali kaj,ali nekateri samo služijo na naivnosti strank, bom prilepila njegov predračun….
LP
kajzarica ni ti treba bit sarkastična če ne poznaš zadeve. pred tremi leti smo ga klicali ker smo mislili da bi dovozno cesto in okolico hiše dali v asfalt,pa smo si premislili in dali okoli hiše tlakovce,potem je bila zima,itak pozimi ne delajo asfalta,potem je prišel naraščaj itd….se pelje do letos,ko smo ga poklicali na ponoven predračun ker so se nekatere stvari pri nas spremenila-RAZUMEŠ? seveda nismo poklicali samo njega, k nam pridejo drug teden še trije,seveda bomo vzeli najcenejšega….
No, le napiši kje v Savinjski si!! Se bom oglasil in pogledal, ter kakšno rečemo.
Pred časom je bila firma “Gradnje Žveplan”zelo fleksibilna , ki je tudi prišla narediti kakšno takšno dvorišče. Sedaj ne vem.
LP[/quote]
hahaha grezilo, ja najboljš da ti še naslov ime in priimek napišem tle gor 🙂
drugače pa sem iz polzele. hvala za ta namig,za gradnje žveplan,bomo jutri poklicali. sporočim.
lp