Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina Prosim za pomoč NUJNO!

Prosim za pomoč NUJNO!

Dragi forumovci in forumovke.

Popolnoma sem obupana in zgrožena nad človeško hudobijo, ki ji izgleda ni konca. Naša neposredna soseda, mlada učiteljica, je, vvsaj po mojem mnenju, sovražnik živali. Tudi ljudi izgleda nima najraje saj je za marsikom skregana tako, da niti ne pozdravi, če jo srečaš. Nismo dovolj dobri zanjo, namreč.
No, kljub temu ima seveda še dva soseda na svoji strani, saj v OŠ uči njihove otroke.

Nekaj časa nazaj je našemu psu (živimo v hiši in pes ni skoraj nikoli spuščen brez nadzora, nikomur NIČ noče, ne mački ne drugemu psu, poštarja še ne pogleda ne) vrgla popolnoma plesniv gnil dobesedno je bil zelen kos mesa. Sumili smo, da ga je želela zastrupiti a mesa nismo dali na analizo, pes pa je pametnejši od nje in mesa ni pojedel.
Ta gospa se včasih odpravi odnesti smeti v smetnjak, ki stoji poleg naše hiše in naš kuža je zelo radoveden in ima rad ljudi. Seveda se tudi nam včasih zgodi, da počnemo nekaj, ko je on prost in čeprav smo zunaj in ga opazujemo (uboga takoj) včasih sledi radovednemu smrčku za par korakov in tako je parkrat mirno sledil tej gospe do smeti. Ona se ga je seveda “močno ustrašila, da so ji skoraj smeti iz rok zletele”.
Potem je parkrat zašel na vrt in potacal nekaj rož. Najhujši očitek pa je, da v času parjenja močno tuli in zavija in ponoči ne morejo spati.

Bojimo se, da bo skušala doseči, da bi morali psa dati stran. Ne vem, kaj bom storila, če bo tako. Ne morem ga dati stran, kaj pa bo z njim, pogrešal nas bo in bo zelo žalosten.

Ali kdo ve, koliko ima možnosti ta ženska, da ji to uspe? Pes ni nikomur ničesar storil, NIKOLI. Prosim pomagajte mi in mi dajte kakšen nasvet. Najlepša hvala, Brigita.

Tvoje vprašanje sem posredovala res izrednemu strokovnjaku- veterinarju. Ko pride odgovor, ti ga takoj prekopiram sem….

Lp, Jana

Takšne sosede imaš povsod? Vedno in povsod kjer lahko srečate tečno sosede imejte psa na povodcu. Konec debate. Če ne bo imel stikov z njo, se ona ne bo mogla pritoževat. Bodite pametnejši od nje, ne mislim pa, da morate biti do nje prijazni. Ignorirajte jo. Če pa bo še kdaj poskusila s kakšnimi “zastrupljenimi” zadevami, pa pokličite policijo.
lp

Mislim, da ni nobene pravne poti, po kateri bi vaša soseda lahko dosegla, da bi se vi morali odreči vašemu kužku (če je vse tako, kot praviš in gre res le za nekaj potacanih rož).

Ker ni prijetno živeti s sprtimi sosedi, ti svetujem razgovor. Povej, da si želiš, da bi vam vsem bilo lepo in razmisli, kaj lahko ti storiš, da ublažiš njene “tegobe”, ki jih doživlja zaradi vašega ljubljenčka. Ji lahko pomagate ograditi vrt? Lahko prestavite smetnjak, da bo bliže njeni hiši? Vprašaj jo, če je za to, da uredite odnose in da se boste tudi vi trudili, da jo bo vaš kuža manj motil.

Če pa vztraja na svojem, bi jaz v tem primeru njej zagrozila. Saj me totalno pogreje, ko pomislim na to, da je nekdo sposoben zastrupiti sosedovega psa! Reci ji, da si tisti kos mesa odnesla na analizo, da pa imaš tudi priče, ki so videle, da ga je ona vrgla psu. In da naj zdaj ona pazi na to, da se tvojemu psu kaj ne zgodi, ker bo sicer kriva ona.In zdaj obstaja Zakon o zaščiti živali, zastrupitev psa pa je mučenje. Pa še s kakšno objavo v Slovenskih novicah ji mimogrede lahko zagroziš.

Kakšne pasme pa je vaš kuža?

Hvala za odgovore, resnično gre le za rože in tuljenje. Kuža je pasme Sibirski Husky. Tudi sama sem ža pomislila, da bi napisala pismo v kakšen časopis, se pa bojim, da me bo, glede na njen karakter, šla zaradi tega še tožit! Na psa zdaj skrbno pazimo, tako da ne bo več imela razloga za pritožbo a tak človek se zna tudi kaj izmisliti. Upam, da bo vetreinar, ki ga omenjaš ti Jana pomagal glede pravne podlage o možnosti odvzema našega psa. Ne morem ga dati stran, saj nam je vsem kot otrok, tako priden je in ko me gleda z modrimi očmi točno vem, da vse razume, in da nas nikoli ne bo pozabil, če bo moral stran ter bo vedno žalosten. Kako naj mu to naredim?! Ne bo razumel in se bo spraševal, kaj nam je storil hudega, da ga ne maramo. Oh, kako hudo mi je že ob misli na to!

Podobne težave sem sicer imela tudi jaz. Moj kuža je aljaški malamut, popolnoma identičen tvojemu, le da je močnejše konstrukcije, sicer pa tudi polarni pes. Soseda mu je v pesjak metala razno razne stvari, seveda ker je ponoči tulil. Je pa tako veš, da je to pasma, ki je v bistvu skoz živela z in ob človeku ( eskimi ), pa mu je nekaj najtežjega biti sam. Zadevo sem pač rešila tako, da sedaj živi z nami v hiši in je mir. Se pa absolutno ne bi predala,niti pomislila ne bi na to, da bi kužka dala stran zaradi tako ” prijazne ” sosede “. Saj se vendar trudite, da bi bil nemoteč. Pa tudi je še verjetno mlad, kajne ? Ko je starejši , je veliko bolje !

Lp, Jana

ps: se popolnoma strinjam s Pipi in te ob tej priliki lepo pozdravljam :))

Nisem pravnica in zato tudi ne morem rect, da sem 100%, da ni pravne podlage, sem pa 99% da to ni mozno. Vse, kar bi se ona utegnila izmisliti, bi morala dokazati. Tudi glede hrupa in nocnega tuljenja. Se pravi, da bi morala naročiti meritve hrupa in dokazati, da so redno prekoračene,… Ne gre to kar tako. Za tistih pa rož pa tudi nima smisla izgubljati besed.

Verjamem pa, da zna biti taka nocna glasnost res moteca. Vendar bi se tudi jaz npr. potemtakem lahko spomnila, da me moti ene par vaških psov, ki znajo biti včasih ponoči prav glasni s svojim laježem in da jih morajo zdaj lastniki dati stran. Veš da ni šans. Pa da ne govorim o motečih cerkvenih zvonovih. Če se tega ne da utišat, ki je popolnima odvečen hrup, zdaj bomo pa naravno vedenje psov….

Samo vem, kako grozno je ves čas živeti v misli, da utegne nekdo storiti kaj hudega vašemu ljubljenčku. Zato je najbolje prilagoditi se, kolikor se le da. Za lastni mir in varnost psa. Bojazen, da bi se zaradi tega morali odpovedati temu družinskemu članu, je po moje zares odveč!

Jana, vracam pozdrave ::)))

Ona naj si kar izmišlja zgodbice, vam ni treba oddati psa in pika.
Nisem zasledila ali živite v bloku ali v hiši. Najbrž živite v hiši in imate kužka v pesjaku. Prestavite ga v hišo. Ali pa v garažo, da bo ponoči mir.
Sem že pomislila na to, da bi s tožbo dosegla, da moja soseda ne bi bila več varuška dvema majhnima otrokoma. Otroka vsako jutro ob 6 pripelje mamica in že na hodniku tako vpijeta, da zbudita celo stolpnico. Vpitje, razgrajanje in ropotanje se nadaljuje do 3 popoldne. Kadar sem zjutraj doma, recimo danes, ko se učim za izpit, skoraj znorim. In kaj mi preostane? Visim na internetu, ker je za učenje sosedov cirkus preglasen.
ps: Tisto o tožbi je bil hec!

Verjetno se niti ne zavedaš, kaj muči tvojo sosedo. Morda ima take težave kot jaz. Namreč, moja soseda, dve nadstropji višje, ima tudi psa, čeprav majhnega, ki približno 5 do 6 x na dan, ko gre po stopnicah proti izhodu, tako laja, da se sliši v naše stanovanje prav v dnevno sobo in ponavadi ravno takrat, ko kaj zanimivega poslušam po radiu. Tudi večkrat se zgodi, da ko kdorkoli pride mimo psa, čeprav je na vrvici, da se z laježem zaganja vanj, kar tko, brez veze. Lastnica pa samo zaradi lepšega govori svojemu kužku: pa daj nehi, kaj se dereš!
Predvsem me pa motijo njegovi iztrebki in lužice, ki jih pušča vsepovsod, tudi v kleti in stopnišču. Sem ga že zalotila pri dejanju! Lastnica pa pravi, da on tega ne počne, saj ga je lepo vzgojila. Mislim, da to pravi zato, ker takrat, ko kuža opravlja potrebe, ona namenoma gleda stran, kot da se ni nič zgodilo. Tako, da moraš vedeti draga Brigita, da jaz in morda tudi drugi sploh ne sovražijo kužke, jaz jih imam celo rada, toda raje bi videla, da jih v takem okolju, kot je naš, enostavno NI. Tako, da bi tisti zelen kos mesa najraje njej vrgla, samo zares tako hudobna pa spet nisem.
Pa še to: ali te kot lastnico kužija motijo iztrebki po pločnikih ali otroških igriščih in ali imaš vrečko vedno s seboj, ko ga pelješ na sprehod?

Draga Šminka!
Vrečk ne nosim s sabo saj greva s kužkom na sprehod v gozd in velike travnike. Stanujem v hiši na podeželju, kuža doma kaka vedno na isto mesto in še celo, ko greva na sprehod, če greva po ustaljeni poti, se vedno ustavi na istih mestih. Vse iztrebke – tudi malo potrebo – za seboj zakoplje. Priznam pa, da mu to včasih uspe le deloma.
Torej, je ni stvari, ki bi našo gospo sosedo lahko tako zelo motila, tebe pa razumem – taka situacija bi tudi mene motila.
Naša “vaška učiteljica” je pač tako zelo superiorna, zagrenjena in “fouš”, da mora nekomu nagajat. Moti jo npr. tudi, da teče deževnica mimo njene hiše, ker je pač zako speljan odtok in so oni na dnu hriba. Nekoč je neka cev malce počila in nekaj vode je naredilo ovinek po njenem dvorišču. To je bil cel vik in krik in vsi oastali zgornji sosedje smo se zbrali in hitro cement in lopate v roke samo, da je bil čimprej mir.
Moj mož rad za hobi posluša glasbo bolj glasno, čez dan. Njena hiša je cca 30 m stran od naše, mož zapre vsa okna in jaz brez težav npr v sosednji sobi berem ali karkoli. Naši najbljižji sosedi pravijo, da jih glasba prav nič ne moti, ona pa seveda takoj priteče.
Cesta po naselju gre v hrib od jnene hiše pa mimo naše na glavno cesto. Seveda je obvezno cesto treba pozimi počistiti drugače ne prideš nikamor. Vsi sosedje čistimo ob 5-tih zjutraj, ko je pa narejeno, se pa gospa odpelje v službo. Ko pa pride s plugom počistit pa mu naroči naj sneg kar porine na naš vrt. Tako presenečeni smo bili lani, ko se je na vrtu znašla gora snega in, ko smo se pozanimali glede tega, izvemo kdo je dal tak “ukaz”.
Kot sem že omenila, stoji komunalni smetnjak poleg naše hiše. Redko ta soseda nese smeti a ko pa jih, ležijo vsepovsod, tudi na vrtu. Smetnjak pušča odprt vanj pa zmeče vse živo tudi stvari, ki res ne sodijo.
Mislim, ne vem, kaj naj. Vse to smo prenašali, a če se bo spravila na mojega psa, ji bo pa še žal. Tu se pa neha!

LP, Brigita.

Draga Šminka – mimogrede, izbrala ste si odlično ime, kajti očitno ste resnično ena navadna šminka, ki tudi malo ne pozna pasje psihologije – torej, mislim, da za v okolje, kjer živite, VI niste primerni in bi se morali odseliti v puščavo,kjer bi v miru poslušali svoj radio in ne bi nikdar naleteli na žival, ki opravlja svojo fiziološko potrebo! Ste na svoje odpadke tudi tako občutljivi kot ste na pasje ali morda sebe gledate v mednožje, medtem ko opravljate potrebo? Namreč po vašem bi moral lastnik psa gledati v genitalije in zadnjik, ne pa proč, kajne? In po vašem bi mu moral, takrat ko se v kakšnega zaganja in nanj laja, reči: Priden, kuža, drž jo (ga), raztrgaj jo (ga)? Nihče tako dobro kot pes ne začuti sovražnosti in hinavščine ljudi in prav je, da na takega zalaja! Kar se pa tiče motečih iztrebkov, pa še eno vprašanje: kaj predlagate v primeru, ko ima pes drisko? Saj verjetno veste, da imajo tudi psi prebavne motnje tako kot ljudje? Ali pa se boste spet zgražali?

In da se obrnem še na vas, draga Brigita! Poznam take sorte ljudi kot je vaša fina, izobražena soseda, saj je tudi meni ena že grozila z neko tožbo. In pomislite, zakaj! Zato, ker moj pes njenega ne prenese in se ona, revica , vsakič ustraši, ko mojega zagleda in svojo malo viledico (tako namreč izgleda njen pes) hitro dvigne visoko v zrak in teče z njim kot bi ji kuril za petami. Pa moj pes ravnotako spada med manjše pse.
Predlagam vam, da imate vašega psa resnično raje na povodcu, kajti človeška hudobija nima meja in slišala sem že za primere, ko so nekomu zastrupili ali pa celo ubili psa, ki jih je motil. Pomislite, koliko ljudi, ki nas motijo, bi bilo potrebno ubiti! Preberite si malo tisti forum, kjer ženske opisujejo, kako jih možje maltretirajo. Vprašam se, kje so njihovi sosedje, da bi posredovali pri odstranitvi takega tipa?

Pa prijeten hov, hov vam želim!

Draga Sminka; malo si zasla-to je namrec forum ljubiteljev zivali…

Pozdravljeni vsi skupaj!

Ne strinjam se s Šminko, pa tudi z ostalimi ne povsem. Kljub temu, da imamo radi živali – tudi jaz – moramo vseeno malo pogledati naokoli in skrbeti tudi za čistočo in upoštevati druge ljudi.
Sama imam akvarij, činčilo, pa tudi psa. In ravno zdaj se odločam za še enega pasjega člana družine. In kljub temu, da sem pasjeljubec sem očitno zašla na napačen forum. Ker… ja, tudi mene moti tuljenje in lajanje. Ne, kadar gre pač za lajež kar tako, me pa moti, kadar psi zavijajo v stolpnicah in večstanovanjskih hišah sredi noči ali pa kadar vsi razposajeni veselo lajajo pod našim oknom ob polnoči. Tukaj pa ni več vse tako nedolžno. Ravno mi, ki imamo pse, ki jih imamo radi, jih moramo primerno tudi vzgojiti in tudi paziti, kako se psi obnašajo v okolici, paziti, da niso moteč element. Ne vem, če sem se čisto dobro izrazila, ampak vsi, ki zdaj govorite, da je vse čisto normalno, ste v prejšnjih forumih govorili tudi o zgodnji socializaciji, vzgoji psa ipd. Kot lastniki štirinožcev imamo tudi odgovornost tako do psa kot do okolice in dolžni smo poskrbeti tudi za to, da pes ne moti ostalih ljudi.
Tudi v naši hiši (je večstanovanjska) je še ena družina imela psa. Ven so ga peljali zelo poredko, največkrat so le odprli vrata in psa spustili pred drvarnice. Od samega dolgčasa je pes tulil cele dneve in to je res nevzdržno. Ko sem imela dojenčka, sem morala vedno ven, da je lahko zaspal, tako hudo je bilo. Ne vem, če vsi imate takšne izkušnje, vendar je to nekaj popolnoma drugega kot normalni pasji lajež, ki je resnično popolnoma normalno pasje vedenje.
In ne me zdaj toliko napadat, imam psa in sem ga uspela vzgojiti (brez prisile) tako, da ne skače po ljudeh, niti ne koplje po vrtovih in ne laja kar tako brezveze. Zato vem, da se to da.
Pravzaprav vse to niti ni bilo namenjeno Brigiti, ampak vsem ostalim. Njej bi svetovala, da se poskuša s sosedo pogovoriti. Kaj je tisto, kar jo resnično tako zelo moti? Kar pa se tiče zastrupljanja… Naslednjič pokliči policijo, sosedi pa povej, da za zadevo veš in da jo boš prijavila, če se kaj takšnega ponovi. Mislim, da ti kužka kar tako ne morejo vzeti.
Šminka, ti si pa… No ja, vsak ima svoje mnenje in pravico do njega. Ne vem pa, kako si ob vsem tem odklonilnem odnosu prišla pogledat na ta forum? Vsi bi radi kaj spremenili, se čemu izognili, ne živeli blizu… česa? Azila za živali, psov, ki tulijo, blizu… Vsak naj spremeni, kar je v njegovih močeh. Pa nam bo vsem lažje in lepše se bomo razumeli.

Lp, Yo

Sem se spomnila še nekaj. Glede na to, da še psov brez lastnikov nimamo kam dati, zavetišč ni, dobrih ljudi tudi bolj malo, naj nikogar ne skrbi, da bi mu lahko odvzeli psa. Tudi kadar gre za mučenje psa ne moremo odvzeti, ker ga nimamo kam dati. Zdravega, nenapadalnega psa, ki ima znanega lastnika pa tudi ne moremo uspavati. Tako, Brigita, vas nima kaj skrbeti. lp

Hov, hov je pisal/pisala:
svojo malo viledico (tako namreč izgleda njen pes) …….

hmmm, spoštljivo

Družina nad nami ima ene 4 otroke, ki se cel dan derejo in skačejo. Ne morem se v miru učiti; če jim rečem naj bodo malce tišji, postanejo nesramni (starši ne otroci), pomaga le, če rečem, da bom poklicala policijo (dvomim, da imajo dovoljenje za bivanje).
Moti me, ker nekateri usrane plenice dajo v vrečko in pustijo pred vratmi-na stopnišču-da potem vse smrdi.
Moti me, ker se otroci zunaj žogajo direktno pod mojim oknom in so skoraj razbili šipo.
Moti me, ko se začne dojenček ob 1h ponoč dreti in me zbudi.
Moti me, ko otroci mečejo petarde,……

Otrok ne sovražim raje pa bi videla, da jih v takem okolju kot je moj enostavno NI.

Moti me, ker na sprehodu ob progi srečujem kupe drekov ob katerih ležijo papirnati robčki (psi so evolvirali do te stopnje, da si sami riti brišejo).

Bravo Jelena!
Nekaj podobnega je pri naših sosedih. Si predstavljaš, da so otroku med kuhinjska vrata obesili gugalnico in potem se je 1 uro, vsak dan, tudi večkrat na dan, gugal in vsakič z nogami brcnil v vhodna vrata. Vhodna vrata so namreč nasproti kuhinjskim. Ali pa, da je imel radio tako naglas (speedi in gogi), da so naša vhodna vrata vibrirala.

Pa tudi sama nimam nič proti otrokom, samo ne vem, zakaj velike večine v stolpnici sploh ne opazim, pa so najbrž nagajivi in razposajeni tako kot vsi otroci. Ravno tako kot sem bila jaz, pa nisem nikoli razbijala po vratih in podobno.

Vem,da tole nima zveze z Brigitinim psom, sorry Brigita! lp

Hej,

najprej upam, da si razsodno ugotovila, da je tvoj pes res OK. Sama sem lastnica prikupnega kužka in bi ubijala zanj, tako kot verjetno ti. Ampak kljub vsemu moram pa priznati, da bi tudi mene motilo, če bi mi sosedov pes “nabijal” ponoči, ko bi se gonil. Zakaj ga ne daš takrat v stanovanje? Zakaj ubogi kuža sploh domuje zunaj?
Da pa je ustrašil babnico, ko je nesla smeti, pa tudi ni prijetno. Mislim, da se morate (cela družina) full disciplinirati in resnično paziti, da pes ne bo prestopil meje vaše parcele, da bo med “gonjenjem” spal v hiši, da bo okoli sosedove bajte vedno pripet na povodec in da nikoli ne bo imel prilike ustrašiti sosedo. Če bo to vse klapalo, ti nihče nič ne more!!!! VZAMI SE V ROKO!!!! PA SREČNO!

YO,

ti si faca! Popolnoma se strinjam s tabo. Pes je odraz lastnika in tako, kot smo si postlali, tako bomo spali. Eni mirno, drugi manj, ker se morajo ubadati z nejevoljnimi sosedi.

Hvala vsem za vaše odgovore in pomoč.
Malo sem se nasmejala, ker se je razvila iz tega takšna zanimiva debata.
Tebi Kaja bi pa rada povedala še enkrat, da tista dva dneva dvakrat na leto moj pes res “nabija” ampak, če ne moti nas in NE MOTI drugih sosedov, ki so bližje kot ta omenjena gospa, ga gotovo tudi ona komaj sliši. Tudi prav nič je ni ustrašil – to je bil le še en izgovor, da je lahko začela prepir. Psa pozna od malega in se celo s svojim otročkom včasih z njim igrata!!!!!
Vse to počne zanalašč in bojimo se le, da bi ji uspelo doseči kar sem rekla iz ČISTE ZLOBE.

KUŽA PA SPI ZUNAJ ZATO, KER MU JE PONOČI ZUNAJ (NAJRAJE LEŽI PRED KOČO NA TLEH) PRETOPLO.
Kdor ima še Husky-ja bo vedel kaj mislim. Dati našega psa v hišo, pa čeprav le v garažo, je mučenje in tudi, ko smo poskušali, je po 10 min silil ven.

Torej, ubogi kuža spi zunaj, ker je srečen, da spi zunaj!

LP vsem, Brigita.

New Report

Close