Prosim za pomoč-nizka telesna temperatura
Danes popoldne sem bila s sinom (7 let) pri zdravniku. Ugotovil je, da ima laringitis. Dobil je Fenistil kapljice in pa Calpol za zbijanje vročine. Čez dan mu je vročina nihala od 37.6 do 39.6. Večino dneva je preležal oz. prespal. Od pol šestih popoldne pa do sedaj se je večkrat preznojil. Štirikrat sva preoblekla, ker je bil popolnoma moker. Bil je vroč. Sedaj se je pa popolnoma obrnilo. Še vedno se znoji, vendar je mrzel, vročino pa ima okoli 35 C. Ima še kdo podobno izkušnjo? Sploh si ne upam spat, ker me skrbi. Klicala sem že v dežurno ambulanto pa pravi zdravnik, da naj ga opazujem, večkrat merim vročino in nimam kaj skrbeti dokler se vročina giblje med 35 in 39 C. Ampak meni se to ne zdi normalno. Iz ene skrajnosti v drugo gremo.
Živjo,
sinu je pozimi, ko je prebolel gripo, po parih dneh okoli 40°C, padla vročina pod 35°C (34,7 – 35). Takrat sem tudi sama zagnala paniko, pa mi je zdravnica rekla, da se po tako visoki vročini (pa parih dneh) “temperaturni sistem” – al nekaj podobnega, sesuje. Potem je po cca dveh dneh je bila njegova temperatura OK.