prosim za pomoč-nakup žage
Prosim za pomoč tiste, ki se na te stvari vsaj malo spoznate.
Moj dragi bo začel z obnovo hiše, ima tudi praznik, vem da rabi žago, ker si jo vedno šverca iz službe. Pa je to priložnost da mu jo kupim.
Vedno je domov nosil vbodno žago. Ko sem malo primerjala cene teh žag, sem opazila tudi krožne žage. Kakšna je razlika? Vem, butasto vprašanje, ampak rada bi, da bi mu prišla kar najbolje prav.
Rabi pa jo za prerezat kak ladijski pod, kakšno desko, rad tudi ustvarja lesene igrače za tamalčka,…
Katera je torej bolj uporabna in praktična?
Smo že v EU, torej ti je direktni pokazatelj kvalitete orodja kar njegova cena. Kitajski šit za par jurjev in enkratno uporabo, ali pa nekajkrat dražje orodje priznanih izdelovalcev, ki deluje in deluje in deluje…
Pa malo pazi na garancije. V Bauhausu sem recimo želel kupiti eno poceni orodje za sina, ki ga rabi res redko, zato sem bil pripravljen kupiti nekaj kitajskega za par jurjev. Na reklamnem plakatu je pisalo, da je garancija 3 leta. Ko sem šel z računom na Informacije, kjer naj bi prejel original garancijski list, je uslužbenka rekla da mi itak že na računu pišejo garancijski pogoji. Ja seveda so pisali – da ima 12 mesecev garancije, ne pa 3 leta. in potem reče ona da je to res, ampak da če bo kaj narobe naj kar nazaj prinesem, da bodo oni že vedeli, da je imel ta produkt pa 36 mesecev garancije. Haloooo! Toliko neumen pa spet nisem, da bom imel na računu napisano 12 mesecev in samo besedo neke gospodične o podaljšanju na 36! Le s čim bi potem dokazoval svoj prav.
In drugi primer, ko sem za 15 jurjev kupil namizni vrtalni stroj (ki sicer v normalni izvedbi stane preko 50 jurjev). Zadeva se med delovanjem tako trese, da je z majhnimi svedri nemogoče karkoli zvrtati. Zato ne kupuj najcenejših izdelkov, pa če so še tako privlačnih barv.
Jaz sem vbodno žago kupil v industrijski prodajalni proizvajalca Black and Decker v Grosupljem. Je bila precej cenejša kot v ostalih trgovinah, uporabljam jo pa že preko 5 let brez težav.
Mila p. zadeva je sledeča, če bo začel z obnovo hiše potrebuje veliko orodja. Tako ,da vseh zahtev mu verjetno ne boš izpolnila z nakupom samo ene žage. Torej, če ga imaš rada mu kupi tole ali pa podobno žago.
Na kredit, če ne gre drugače.
Sliko si lahko ogledaš na merkurjevi strani od tam so tudi podatki in cena (pred kratkim je bila v akciji 75.000)
Namizna krožna žaga, COMPA, 250
zanesljivo najnižja cena
brezplačna dostava
različni načini plačila
varen nakup
možnost vračila
Cena: 92.390 SIT
Dobava: v dveh delovnih dneh.
Asinhronski induktivni elektromotor z močjo 900 W, število vrtljajev 2.890 vrt./min, mere lista: 250 x 20 mm, masa: 17,3 kg. Darilo: list iz karbidne trdine.
ZAKAJ prav tole oziroma podobno?
Ker je stabilna, reže lahko ZGORAJ brez ali ob vodilu, reže lahko SPODAJ pod KOTOM do 45*stopinj in pod NAGIBOM 45*stopinj, je za NATANČNO delo ( če bo rezal kakšne kotne letve) …
Z vbodno žago ali ročno krožno žago tega ne more (lahko ampak ni natančnosti)
Vbodna žaga tudi ne sme manjkati v domači delavnici saj sem že povedal.
VSAKO ORODJE SLUŽI SVOJEMU NAMENU.
lp jim