Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Manualna medicina – zdravljenje gibalnega sistema Prosim za pomoč, čisto sem že obupana – križnica, otopele noge, padanje

Prosim za pomoč, čisto sem že obupana – križnica, otopele noge, padanje

Tule je izvid iz leza 1995. Leva noga zelo peča vendar sem se s tem navadila živeti.

https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?t=9044066
Vaš link

Pla sem ponovno na MRI, ki pravi spodnje,

Ker je čakanje res mučno in n razumem bolečin, ki jih doživljam vsak dan. Prav tako 2/3 ne čutim desna noge. In iz izvida re razberem ali j to zaradi hrbta ali česa. Leva noga je že od leta 1989 od operacije zelo v slabem stanju,

Lahko kaj kako komentirate izvidi MRI? Namreč počasi sem že prepričana da se mi meša.
Leva nova je 2/mrtva praktično na dotik je ne čutim. 1/3 opa mravljičnli, vendar s tem se se naučila živeti.
Težava pa je pred leti nastala, da mi sem pričela padati na ravnem, obutenje desne noge se je počasi stopnjevalo to te mere, da se daj težko vozm.

Zato so me poslali na MRI, je možno, da me tole kar piše tako boli, je močno da slabo čutim nogo, vožnja mi predsvatlja velik problem 🙁

Prejela sem nov izvid MRI.

Ker je čakanje res mučno in n razumem bolečin, ki jih doživljam vsak dan. Prav tako 2/3 ne čutim desna noge. In iz izvida re razberem ali j to zaradi hrbta ali česa. Leva noga je že od leta 1989 od operacije zelo v slabem stanju,

Lahko kaj kako komentirate izvidi MRI? Namreč počasi sem že prepričana da se mi meša.

MRI ledvene in križne hrbtenice: Pregledana je celotna ledvena hrbtenice, spodnji del pean ter vetji del križne hrbtenice s fast SE T2 sekvenco v vseh treh osnovnih ravninah, SE TI v sagitalni in transverzalni ravnini ter STIR sekvcnco v sagitalni ravnini. Narejena je le SE TI sckvenca kri3nies v koronarni ravnini. Priloga: CD.
Preiskovanka je med preiskavo občasno nemima. V starosti 13 let je bita operirana zaradi anevrizmatskc kostne ciste v križnici na levi strani (leta 1987). Zapisnika operativncga posega nimam na voljo. Stanje po laminektomiji 1. in 2. kržnega vretenca. V področju križnice, danes ne vidim ostanka ali ponovnega vetanja anevrizmatske kostne viste.
Nekoliko izravnana lordoza ledvene hrbtenice. Blaga smistrokonveksna skoliotična ukrivljenost ledvene hrbtenice z vrhom ktivine v višini telesa 5. ledvencga vretenca.
Manjša dorzalna difuzna izbočenost medvretentne ploščice L 3 – L 4 in L 4 – L 5.

Degenerativne spremembe medvretenčne ploščice L 5 – S 1, ki je tudi nekoliko znižana . Manjša dorzalna centralna protruzija medvretenčne ploščoce L 5 – S I.
Zadebeljena ligamenta Pava in kostne naplastitve zaradi degenerativnih sprememb malih sklepov hrbtenice dodatno zožzjejo hrbtenični kanal v višini medvrstnenčnih prostorov L 2 – L 3, L 3 – L 4 in L 4 – L 5. Prikazani del prsne hrbtenjače je v mejah normalnega.
Mnenje: Stanje po laminektorniji S 1 in S 2 ter operaciji anevrizmatske kostne ciste zgornjega dela križnice levo.
Degenerativne stenozantne spremembe.

Hvala vam za vaš trdu, ki ga vložite in vašo predansot

S spoštovanjem, Jasmina

Pozdravljeni,

Iz izvida razberem, da vam je bila opravljena laminektomija S1 in S2, kdaj?
Ostale spremembe niso izražene do te mere, da bi vam lahko povzročale težave, ki jih opisujete. V kolikor je od operacije minilo manj kot 6 mesecev je vaše stanje lahko posledica posega. V kolikor je minilo že vsaj 1 leto pa so težave lahko posledice zarastlin na mestu posega.
Za natančen nasvet bi moral poleg izvida pregledati tudi slike (CD).
Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close