prosim za pomoč
Najprej lep pozdrav!
Spoštovani,star sem 59 let in imam revmatoidni artritis,ki me muči že 20 let.
Bolezen te vrste je zelo boleča in nadležna zdravila mi pomagajo le omejeno ,treba se je pač navadit bolečine ki te skoraj vsak dan spremlja .
Vendar pa še vedno upam,da dobim zdravilo ,ki bo pomenilo konec mojih bolečin. V reviji zdravje sem pred tremi meseci zasledil članek ortopeda ljubljanskega kliničnega centra v katerem on sam obžaluje in kritizira, da na slovenskem trgu žal ni zdravil, ki učinkovito zdravijo revmatoidni artritis. Glede na njegove besede v tujini obstajajo neka nova zdravila, katerih imen pa on sam v članku ne navaja. Zelo široko sicer govori o tako imenovanih” citokininskih ” zdravilih, ki so drugod v Evropi vsaj že 5 let uspešno v uporabi in ugotavlja da jih pri nas ni, bila bi pa nujno potrebna, ker zares pomagajo. Da nebom predolg a mi morda vi ali kdo od gospodov ortopedov lahko pove ime tega, teh zdravil, ker sem si jih pripravljen nabavit v lastni režiji, če je pa potrebno pa bi se zglasil tudi pri zdravniku, ortopedu v želji da končno izbolšam svoje zdravje in čimbol odpravim te nadležne, hude bolečine. Če lahko prosim pomagajte!
Ornik Karel.
Spoštovani,
Kolikor sem sam seznanjen glede medikamentoznega zdravljenja revmatoidnega artritisa, ki je sicer v domeni revmatologov, so pri nas dostopna tudi najučinkovitejša sodobna zdravila za zdravljenje te bolezni. Res pa je, da ta zdravila še niso registrirana in dostopna široki uporabi in žal tudi niso primerna ter učinkovita v vseh primerih revmatoidnega artritisa. Svetoval bi vam, da se obrnete na Klinični oddelek za revmatologijo v Bolnišnici dr. Petra Držaja, več informacij o tej problematiki pa lahko dobite tudi na internetni strani http://www.revma.net