Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Prosim za pomoč

Prosim za pomoč

Živjo,

Pred tednom dni sem bila pri endokrinologu, kateri mi je predlagal glede na mojo situacijo, zdravljenje z Aglurabom. Pa me zanima kakšno je to zdravilo, kako deluje?
Naj povem , da se zdravim zaradi neplodnosti in nekje februarja me čaka mo prvi IVF.

Pozdravljena,

da ne boš predolgo čakala na odgovor, podatke si lahko poiščeš v Bazi podatkov o zdravilih: . Najprej se moraš registrirati, prijava je brezplačna, iskalnik pa je tudi dovolj enostaven za uporabo.
Srečno,

Alenka

Spoštovani!

Žal niste navedli kakšne težave imate. Aglurab (metformin) je zdravilo,ki ga uporabljamo predvsem za zdravljenje sladkorne bolezni tipa II, to je oblika sladkorne bolezni, ki nastane zaradi neustrezne odzivnosti tkiv na insulin. Metformin deluje tako, da spodbuje porabo glukoze v mišicah, zmanjšuje nastajanje glukoze v jetrih, ne spodbuja izločanje insulina, pogosto se zmanjša telesna masa. Pri bolnikih, ki nimajo sladkorne bolezni metformin ne znižuje ravni glukoze v krvi, zmanjša pa se telesna masa se zdravilo uporablja tudi pri debelih ljudeh za zmanjšanje telesne mase.

Lep pozdrav!

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close