Prosim za odgovor.
Zelo sem zaljubljena (15) v enega starejšega moškega (40) in ga ne poznam dovolj dobro. Poznam le njegovo ime in priimek ter kraj bivanja. On zelo bulji vame oz. se kar zagleda vsakič ko me vidi. Malo bi rada še poizvedovala o njem pa ne vem kako. Vem da je med nama velika razlika v letih in da se iz tega ne bo razvilo nič. Upam da sem se obrnila na pravo temo. Hvala za odgovore.
Poglej dragica, starejšega moškega, sploha tako starega moškega, kar pusti tam, kjer je. Človeka bi bilo treba ovaditi, ker gleda najstnico.
Meni se e isto zgodilo ene 15 let nazaj – starejši moški me je gledal, sva se pogovarjala. Jaz sem ga imela za očetovski lik, človek pa je hotel seksat z mano (me je poljubil). Po tem sem se od njega distancirala, on pa ni sili vame.
Zadeva je preprosta: ti boš izpadla ven pocestnica, si uničila sedanjost in prihodnost v tistem kraju. Tebe bodo grdo gledali, govorili ,da si ga zapeljevala, on jo bo poceni odnesel. Ti boš imela uničen ugled in ko boš stara kakih 20 -25 let, se ti bo ta uničen ugled začel poznati.
Če moškega ne najdeš, sploh ne pri tej starosti, ni konec sveta. Je toliko drugih lepših, pametnih, zanimiv stvari v življenju. Mlada si, celo življenej imaš pred sabo. Pa kaj če nisi seksala. Seks je najlepši s tistim, ki ga zares ljubiš in pri 15 ne moreš zares ljubiti. Zakaj ne? Lahko se zatreskaš, iščeš očetovsko figuro, nekoga, ki bi te zaščitil, imel rad, ampak to ni prava ljubezen. Prava? Kako?
Prava ljubezen, iskrena, čista, globoka, gre skozi trnje življenja, prepreke, težave in tegobe. Partner je prijatelj, ljubimec, partner v bitkah in tekobah, skratka s takim človekom je seks čudovit, ostali je? Škoda časa.
Nonota pusti tam, ker to je moški star 40 let – nono v primerjavi s tabo. Ti daj prednost šoli, fantje bodo že prišli – preko društev, dogodkov, prireditev … ne oziraj se za enim bebcem. Te je škoda in tvojega ugleda prav tako.
Lahko si pa neumna kokoš in se spustiš v odnos s pedofilom (ker to namreč je), in s tem kažeš, da imša doma težave z očetom, da iščeš (Po Freudu) spolni odnos s svojim lastim očetom. Upam ,da te bo vedenje, da greš v postlo z očetom, spametovalo.
No, pretiravat pa res ni treba. Človeka ovadit, zato ker gleda?!! Potem lahko gremo kar vsi v keho. Je pa res, da se vse začne z gledanjem.
32326758, kaj bi pa rada zvedela o njem in o čem bi rada govorila tukaj?
Poglejte.. Naj razjasnim še nekaj. Z njim v posteljo sploh ne mislim it. O tem sem že razmišljala a mislim da še nisem dovolj zrela za to in bom rajši še malo počakala. Z njim se ploh ne mislim poljubljat in nanj ne gledam kot na to, da bi bil moj fant. Všeč mi je samo njegov videz in njegova osebnost. In všeč mi je tudi to da mi non stop gleda in mu tudi jaz vračam pogled. Ne mislim na nič drugega le to je problem, da sem se noro zatreskala vanj.
Draga 32326758,
na vaše vprašanje odgovarjam kar sem. Temo v kateri meni zastavljate enako vprašanje pa sem izbrisal. Zaradi precej obveznosti traja včasih malce dlje, da odgovorim.
Vaš primer ni osamljen. Knjige, ki jo predlaga link___ nisem prebral, glede na opis pa imam občutek, da bi lahko bila zelo primerna za vas.
Razumem, da ste zaljubljeni v moškega, ki ga opisujete. Moški okrog 40 posedujejo vse kar si ženska lahko želi, moč, šarmantnost, še vedno so vitalni … Predvsem so bolj zreli od vaših vrstnikov, imajo avto, denar … lahko vam ponudijo vse in še več, kot si lahko predstavljate. Ker vam takšen moški izkazuje pozornost se počutite zares čudovito.
Če bi bili zaljubljeni v kakšnega sošolca to ne bi bilo nič posebnega.
Ali bi bili še zaljubljeni v njega, če vam pogleda ne bi vračal, ali pa bi bil na njegovem mestu vaš vrstnik?
Vidi se, da se zavedate, da v resnici vajina zveza nima prihodnosti. Priporočal bi vam, da sledite tej intuiciji.
Pri 15 letih bi morali biti že dovolj zreli, da se zavedate, da ima vsaka odločitev svoje posledice. So pa zakonsko za vas še odgovorni starši. In če vam smem odgovoriti kot oče (ki ima hčerko), potem lahko rečem, da bi me skrbelo. In verjetno bi se z 40 letnim moškim pogovoril na način, da bi se moje hčerke začel izogibati na daleč. Prav tako bi se začel spraševati, kje v svoji vzgoji sem zgrešil. Morda bi bil odgovor, da v njenem življenju nisem bil prisoten v dovolj veliki meri oz. vsaj ne na pravi način. Morda bi bil odgovor, da s svojo partnerko nisem zgradil takšnega odnosa kot bi bilo potrebno. In upam, da bi takrat zbral toliko razsodnosti, da bi se o teh stvareh pogovoril z njo (hčerko).
Pred vami je še vse vaše življenje. In okrog vas so fantje, ki bi se zagotovo želeli družiti z vami. Vem, da so nerodni in neizkušeni, ampak počasno odkrivanje slasti ljubezni in spolnosti ima tudi svoj čudovit smisel.
Želim vam vse dobro.