Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala prosim za obrazložitev

prosim za obrazložitev

Spoštovani. Imam nečakinjo s težko obliko cerebralne paralize (ne govori, ne hodi-skratka je popolnoma odvisna od nas). Dopolnila je 18 let in njeni starši so vložili predlog za podaljšanje roditeljeke pravice, mene pa za njenega skrbnika. Danes smo dobili sklep sodišča, da je za izvedenca medic. stroke določena sodna izvedenka psihiatrične stroke in njena naloga je, da pregleda medic. dokumentacijo in oceni njeno stanje oz. meni, da nečakinjo lahko zaslišijo pred sodiščem (to je nemogoče, saj je nečakinja na razvojni duš. stopnji enoletnega otroka, kar je razvidno iz izvidov). In še: njeni starši morajo za stroške izvedenke založiti predujem 70.000,00sit, v nasprotnem primeru se predlog za podaljšanje RP umakne. Ne vem ali je to normalno, da morajo starši, ki so že tako prizadeti ob bolezni svoje hčerke, ki je nastala zaradi malomarnosti zdravnikov ob porodu, še plačevati za to, da bodo še naprej skrbeli za Evo in je ne bodo dali v zavod in jo bodo imeli 24 ur na dan v svoji oskrbi? Sramota. Prosim, če mi obrazložite ta postopek in če veste, zakaj je potrebno to mnenje tako drago plačati oz. kaj storijo ljudje, ki si tega ne morejo privoščiti?. Hvala in lp.

Žal tudi v vašem primeru ne gre za pravice iz obveznega zdravstvenega zavarovanja, zato predlagam, da se na našem centru naročite na svetovanje in s seboj prinesete vso dokumentacijo, da vam bomo lahko nudili prvi brezplačni pravni nasvet!

Lep pozdrav,

Tanja Koderman

Pravno-informacijski center nevladnih organizacij - PIC Povšetova 37 1000 Ljubljana Tel: 01/540 19 14 E-mail: [email protected] Odgovori PIc-a, so finančno podprti iz strani ZZZS-a.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close