Prosim za obrazlozitev izvida
Najlepše se vam zahvaljujem za vse odgovore .Danes in včeraj pa me spet boli križ in noge skoz neki ščipa.Pomoje je to išias,pa bila sem že kar dobra.Zdaj pa spet veliko počivam in jem tablete Ali je to sploh normalno imam občutek kot da je vedno slabše in nikol ne bo boljše.Ali se lahko narocim k vam za pregled?Ne vem a sem samo jaz tako.nestrpna saj se mi to že vlece mesec in.pol.namest da bi slo na boljse kot gre na slabse.Zanimivo je to,da ko boli nisem zakrčena,ko.ne boli sem vsa zakrčena.Kaj naj storim naj samo čakam da bo enkrat minilo?
Spoštovani!
Mogoče bi bilo res najbolje, da pridete na pregled. Najhitreje bo v moji posvetovalnici, termini so v marcu 13.3. ali 27.3., spodaj je številka za naročanje. Na drugih lokacijah so čakalne dobe nekje maj/junij na napotnico.
Lep pozdrav!
Pozdravljeni naj se vam.javim.Vceraj sem bila na terapevtski masazi z bovnovo terapijo.Celo noc me je bolel cel kriz kot da bi me nekdo.masiral veliko se je dogajalo bile je vroce in skoz nekaj cudni obcutki.Danes se slabo pocutim in me zanima kdaj to izveni.Boli me tudi zadaj desna noga ter jriz.Bojim se da izvid magnetne je bil ok da ne pride do hernije zaradi masaze?
Spoštovani!
Po masaži je malo verjetno, da bi rpišlo do hernije. Je pa zelo pogosto prehodna reakcija in bolečine, ki v nekaj dneh izzveni.
Lep pozdrav!
Spoštovani!
Išias je posledica protruzije diskusa, ki je vidna na MR.
Lep pozdrav!
Pozdravljeni,
pred dvema letoma sem bila operirana zaradi hernije. Sledilo odlicno pocutje. Zadnja dva meseca pa spet pogoste bolecine v ledvenem delu in mecih leve noge. Mravljinci po stopalu navzgor do kolena. Nogo tezje dvignem, obcasno tezje hodim.
Izvid Mr:
Blaga sinistrokonveksna deviacija ledvene hrbtenice. Zacetna spondiloza ter spondilartroza.manjse Schmorlove hernije. Degeneriran nekoliko znizan i.v. disk nivoja L4 L5 z mascobno transformacijo ter edemom subhondralne kostnine prileznih delov korpusov. Konus medule in filum terminale v mejah normalnega. Kongenitalno normalno sirok spinalni kanal.
V nivoju L3 L4 sirokobazna protruzija i.v. diska zozuje spinalni lanal za eno cetrtino. V nivoju L4 L5 sirokobazna protruzija i.v. diska ob brazgotinskih spremembah povzroca blago stenozo obeh recesusov. Stenozantne spremembe so izrazitejse v levo.Zacetno utesnjena sta oba nevroforamna v kavdalnem delu.
Prosim za razlago oz nasvet kako naprej.
HVALA!
Spoštovani!
Glede na MR imate manjšo izbočenje diskusov L3-L4 in L4-L5. Na nivoju L4-L5 imate brazgotinske spremembe po operaciji, ki skupaj s protruzijo (izbočenjem) rahlo zožuje izstopišče živcev (recesus in nevroforamen). Ponovna operacija ni potrebna, delajte vaje za globoko trebušno muskulaturo, stabilizacijske vaje za mišico transversus abdominis – PLANK in FTH v ZD (elektrotermoterapija križa).
Lep pozdrav!
Pozdravljeni sirdalud nisem jemala ker mi je bilo slabo.Moj kriz me vec ne boli vendar se mi slabsa ta misicni .Ne morem sploh normalno hodit delat karkoli skoz imam obcutek da sem vsa postrani in zategnjena.Grozen obcutek je ,sploh ne mine vsak dan je slabše Bolecin pa nimam vec.Kot da se ne upam vec gibati.Kaj mi svetujete? Hvala Je mozno da je to ostalo psihicne narave ?
Spoštovani!
Glede na še vedno trajajoče težave vam svetujem posvet v moji posvetovalnici ali pregled v eni od mojih ambulant.
Lep pozdrav!
Pozdravljeni,
Po slikanju na RTG, so mi ugotovili naslednje:
-zravnana cervikalna lordoza
-hondroza med segmentoma c5-c6
-ni prepričljivih RTG vidnih znakov poškodbe
Kaj vse to skupaj pomeni ? Naj še povem, da sem star 27 let in da sem športno aktiven vsaj 5x tedensko( košarka, hokej, fitnes ).
Je obisk fitnesa in dvigovanje težkih bremen sploh še priporočljiv ?
Najlepša hvala za odgovor.
Lp, Sašo
Spoštovani!
Imate manjšo obrabo medvretenčne ploščice C5-C6, nič alarmantnega. Lahko hodite na fitnes, samo ne pretiravati s težami.
Lep pozdrav!