Najdi forum

Pozdravljeni
Prosim vas za nasvet, kaj bi vi storili, če bi bili v podobni situaciji. Namreč gre za mojega očeta, ki je star okrog 60.
Od kar sem bila otrok, je za mene in sestro vedno skrbela samo mama in ko sva bili bolni, in na roditeljske je sama hodila… Oče pa je samo v službo hodil, sicer plačo vedno prinesel celo domov, ampak je vedo poskrbel prvo za sebe, moral je imeti vedno cigarete, križanke, sladkarije itn, za nas ostale pa kolikor je ostalo. Hvala Bogu sva jaz in sestra končali šolo in delava ampak zadnje čase se je oče v taki meri “poslabšal” – še bolj je sebičen, mamo ignorira ali se z njo krega in vpije, ko sta sama in tudi če smo mi ostali zraven, ali pa je samo tiho in se nič ne pogovarja. Ne vem ali se samo pretvarja, da je depresiven (ker zase poskrbi 100%- ne pozabi nikoli zdravila za sladkorno vzeti, natančen je pri dieti, cigarete, križanke…) ali je res kaj drugega narobe. Bil je pri nevrologu, celo CT glave so mu naredili, in je vse v redu, k psihiatru, ki je tudi rekel da je vse v redu. Ampak ni! Jaz imam otroka starega 3 leta in se on še z otrokom krega , čeprav vedno govori kolk ga ima rad. Zadnjič sem ga prosila naj ne kadi, če je otrok zraven, pa se je užalil.
Prav za prav mene skrbi moja mama ker je vsak dan vse bolj depresivna in žalostna. Rekla sem ji naj se odseli in naj pride k nam živet, ampak ona previ, da nas noče motiti in bremeniti, ker mi imamo svoje življenje. Jaz ne vem kaj naj naredim. Z očetom sem se neštetokrat pogovarjala in vedno obljubi, da se bo boljše obnašal, je pa vedno slabše.
Prosim za nasvet in hvala lepa.

Spoštovana Biljana!

Prav več kot to, da se poskušate pogovoriti z vašimi starši, ne morete narediti. Zavedati se morate, da lahko največ naredita onadva sama, seveda pa jima lahko pri tem pomagate samo, če si to želita oz. vam dovolita. Sprejeti morate dejstvo, da sta sama odgovorna zase in, da se odločata o tem kako bosta živela. Mama in oče se morata sama odločiti, če želita urediti (spremeniti) svoj odnos in ali sta pri tem pripravljena sprejeti kakšno pomoč (vašo ali strokovno).
Morda pa ima kdo od naših “bralcev” kakšno svojo izkušnjo s katero vam bo pomagal.

Špela, Šent

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close