prosim za nasvet-pred odklopom elektrike:(
pozdravljeni. z družino smo se znašli v hudi stiski,oba sma brez dela-sedaj uradno tudi mož,ostali so mu še dolžni dve in pol plače,sedaj pa so dokončno vsi na cesti:( .imamo kup neplačanih položnic,z socialnimi prilivi plačamo le najnujnejše,in sedaj se je res vse nabralo,od vrtca,komunale,zavarovanja,.. nimamo avta in ne kakih dragih gsm oz naročnin in podobno,tudi interneta nebi imeli če nebi bil vštet v najemnino..tako da že v naprej povem da vsi tisti kateri mislite da pišem tukaj zaradi tega da bi se komu zasmilila,ter želela izkoristiti naj povem da ni tako,vem da je veliko izkoriščanj in prosim ne obsojajte me,ker tega pa res nebi prenesla….le prosila bi vas za nasvet. imamo neplačan račun pred odklopom elektrike,in ta rok poteče sedaj 9.4..žal sma do danes slepo verjela da bo dobil obljubljeno vsaj eno plačo,a so nama vsi upi padli v vodo..a se da kaj narediti,če jim pošljem prošnjo mislite da bi lahko počakali do 14.4 ko dobimo otroški dodatek??.. veste,prodajam opremo,oblačila,nekaj nakita ki ga imam,da bi nabrali toliko..zadruge stvari bomo že potrpeli,kot vedno…
danes sem klicala na rdeči križ a so mi dejali da položnic že dolgo ne plačujejo ker nimajo razpoložljivih sredstev…a ima kdo izkušnje z elektro podjetjem? lp in hvala
Draga mamica,
žal mi je, da ste se znašli v takšni situaciji. Pošljite na Elektro prošnjo za odlog, a poskusite pridobiti še mnenje CSD o vaši izredni socialni stiski, katerega bi bilo dobro priložiti zraven.
Drugače pa, če preverimo ostale možne opcije za plačilo položnice:
– vsaj delno plačilo moževe plače s strani njegovega delodajalca, če bi ga seznanili, kaj vam grozi
– izposoja od sorodnikov ali prijateljev
– Karitas, ZPM
– CSD (svetovanje, izredna socialna pomoč)
– Občina (enkratna pomoč)
Pravijo, da je z izklopom in ponovnim vklopom strošek, zato bi bilo res dobro vsaj sposoditi si od nekoga z dogovorom, da vrnete 14.4.2013.
Upam, da najdete rešitev za plačilo elektrike in da mož čimprej spet dobi zaposlitev! Srečno!
Jana Metelko, dipl.soc.del.