prosim za nasvet glede zobnega kamna
pozdravljeni.
že nekaj časa nisem obiskal zobarja,ker sem se ga bal, ko sem bil majhen in ta strah se pač še nadaljuje,čeprav sem sedaj pri 21 bolj trpežen kot pa takrat pri 12 letih,vendar zadržki še vedno ostajajo
moral bom iti k zobarju zaradi naslednje težave:
ob robu zgornjih ter spodnjih dlesni(tam kjer se stikajo dlesni in zobje) se mi nabira taka kot kamnu podobna rumena podlaga,ki jo s ščetko ne morem umiti.ALI je to zobni kamen?Če mi lahko poveste kako zgleda zobni kamen ali imam kaj hujšega??
drugače me zobje nič ne bolijo in skelijo,opažam pa da se mi pojavljajo majhni žepki pri dlesnih
imam zelo grdo navado,da si ne vzamem časa za umivanje zob in si jih premalokrat umijem.Ali se lahko stanje poslabša tudi recimo,če bi si od sedaj naprej vsak dan umil zobe najmanj 3krat hvala za odgovor lp jure
Spoštovani Jure,
čim prej pojdite k zobozdravniku. Pa ne zato, ker bi imeli kaj zelo groznega v ustih, temveč zato, da vam vsaj odstrani obloge oz. da opravite temeljit pregled ustne votline.
Čim prej tudi pričnite z res temeljito ustno higieno s ščetko in zobno nitko in to vsaj dvakrat dnevno (zjutraj in zvečer). Zobozdravnik vam bo verjetno obloge moral odstraniti, nato pa boste morali sami skrbeti za svoje ustno zdravje.
zobni kamen…sama sem si ga dala odstraniti včeraj…ni boleče je pa super občutek ko ti ga očisti saj so zobje bolj beli ter bolj gladki….žepki kot praviš pa so se mi enkrat naredili baje zaradi tega ker mi je zob že gnil..takrat sem zagnala paniko čeprav me nič ni bolelo pa sem takoj šla zobozdravniku in je stvar uredil, bolelo pa ni nič…premagaj strah…sama sem se zelo bala,pa sem zamenjala 2 zobozdravnika in našla super zobozdravnico ki se ukvarja z menoj in mi je pomagala premagati strah,prišla sem tako daleč da res redno hodim in sem ponosna na svoje zobe…vem da ti bo uspelo!!
lep pozdrav,moni