Najdi forum

Prosim, če mi pomagate z nasveti.Od moje žene brat je bil zasvojen z drogo.Bil je na herojinu,zdaj pa se zdravi v metadonski ambulanti.Mislim pa, da je zopet na drogi ,saj tako sklepam po njegovem obnašanju.Bolj pa me skrbi dejstvo,da se on tega ne zaveda ali pa se noče sploh pogovarjati o tem.Je zelo nasilen do svojih staršev,saj se morajo oni njemu prilagajati.Ni dolgo tega ,ko je pretepel svojega očeta ko mu je le ta hotel pomagati o zadevi zasvojenosti.Pogovarjal sem se že z zdravnikom v metadonski ambulanti,pa me je odslovil z preprosto razlago,da moramo potrpeti,ker je to pač bolezen.Jaz pa mislim,da se z metadonom preprosto ne more odvaditi od heroina,pač pa je to sama potuha.Kako bi odvistneža pripravil vsaj do pogovora o drogi in drugačnem zdravljenju(komuna),če na vsak poiskus pogovora le tega prepreči z nasiljem.

Če se on ni pripravljen pogovarjati o drogi, kaj šele o prenehanju jemanja, ga ne bo noben bog prislil.

kakor vem je metadonsko zdravljenje priznana in sprejeta oblika zdravljenja odvisnikov pri nas.

tudi meni se zdi to neke vrste potuha… vendar kaj moremo, če je pa lažje in ceneje dati metadon nekomu, ki potrebuje, kot pa “življenski metadon”, ki je naučiti ga kako prav živeti….

Zoran držim pesti… mogoče se pogovorite vsi skupaj brez ženinega brata… pa poiskušajte z lepo besedo kaj doseči… naj čuti, da ga imate radi, kljub temu …

lp majam

Pozdravljen Zoran!
Kar težko mi je bilo ko sem prebirala tvoje pismo. Žal je pri nas tako, da ti nudijo le metadon, ki pa vsi vemo da ne pomaga. Prav rada bi dobila podatke koliko se jih s to metodo res pozdravi, ker sama menim, da na tako veliko število odjemalcev je to nula.
Sama sem imela tudi tak problem. Sem namreč noseča in moj fant je hodil v ambulanto po metadon in zraven še heroin. Naposled je le spoznal, da tako ne gre več. Odločil se je za komuno. Tako je bilo najbolje. Priporočam ti da ga nekako pritisnete ob zid in da gre v komuno. To bo za vas in njega najboljša rešitev. In nasilje, ki ga ima to je bilo tudi pri mojem fantu. Saj se lahko sam rešim in bla bla. Use so prazne obljube. Sedaj končno spoznava da brez komune mu nebi uspelo. Dobiva na samozavesti in popounoma je spremenjen.
Želim ti veliko uspehov in sporoči kako vam bo šlo. Držim pesti za vas.
Savi

Zoran, moj nasvet je:

Pojdite v enega od programov, kjer izvajajo tudi skupinsko delo za svojce. Med nje sodi program Človwek ali pa program skupnost srečanje in še bi jih lahko našli. tam se boste seznanili z osnovnimi problemi, ki jih imajo svojci z oodvisnimi in kako se lahko pomaga pri teh problemih. Le tako usposobljen boste lahko kos nalogi, ki ste si jo zadali. Nestrokovno siljenje v odvisnika pa samo še poglablja nesporazume in karje najbolj škoda je to, da bi mu vi lahko pomagali če bi to znali, ker pa ne znate boste verjetno kmalu obupali in tako bo šla po vodi še ena možnost za zdravljenje.

po vašem opisu,meni zgleda,da se fant žal še ni pripravljen odreci drogam,ni še na takem dnu..kaj narediti-nic.vem da je to zelo težko,vendar na silo narkomana hoteti ozdraviti nima smisla..sam mora priti do tega..VELIKO SRECE

New Report

Close