Prosim za nasvet
Pozdravljeni!
Pred sedmimi leti sem bila operirana na vratni hrbtenici C3-C4 in C4-C5 (hernia diska) z vstavitvijo kletk na obeh nivojih. Od takrat naprej sem tudi telovadila in nisem imela težav, razen z odmikom glave v stran – v skrajnih točkah. Vseeno pa na trebuhu od operacije naprej ne morem spati.
Pred približno dvema mesecema so se mi v nogah začeli pojavljati mravljinci po hoji (po cca. 200m), ki trajajo okoli pol ure ali dlje. Ko v sedečem položaju nagnem glavo naprej ali v stran, se mravljinci še dodatno okrepijo in mi gomazijo po celih nogah, ne samo v spodnjem delu. Prav tako po plavanju ali kakšni drugi aktivnosti ali pa po prenašanju malo težjih bremen. Zaradi op. rame sem telovadbo v zadnjih mesecih malo opustila, pa me zanima, če bi bilo vseeno priporočljivo nadaljevati, predvsem jogijske raztezne vaje, da bi se s tem mravljinčenje zmanjšalo.
Lep pozdrav!
Spoštovani!
Vaje kar delajte naprej, predvsem vaje za ramenski obroč, oblopatično muskulaturo, vratno hrbtenico (z elastiko, za mišice trapecius, romboide, serratus anterior – dvig in spust lopatice, pro in retrakcija), vaje za mišice rotatorne manšete (zunanja in notranja rotacija, abdukcija do 90 stopinj), raztezne vaje, joga, vaje za globoko trebušno muskulaturo – PLANK.
Lep pozdrav!