Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Prosim za nasvet

Prosim za nasvet

Spoštovani!
Imam 53 let, tik pred menopavzo. Že 11 let imam diagnosticiran Hashimoto hiroiditis – trenutno na terapiji Euthyrox 3x tedensko 100 in 4x tedensko 75 mikrogramov. Zadnji izvidi krvi iz 20.2.2019 so sledeči:
S-TSH 1,75
S-T3 prosti 4,21
S-T4 prosti 21,32
Pred kratkim sem bila na pregledu za ščitnico na Polikliniki. Izvide še čakam, na ultrazvoku ni bilo videti vozličev, golše ali raka, videti je bilo samo vnetje.
Poleg tega imam diagnosticiran še PCOS, zadnjih nekaj mesecev pa še zdravila Candea za zniževanje visokega pritiska.

Zadjhih nekaj let imam ogromno zdravstvenih težav:
pogoste alergije in dokazano histaminsko intoleranco, motijo me deodoranti in vse močne dišave, pogoste viroze in prehladi ( 2x na mesec), vnetje ušes, mehurja, težave s prebavo in želodcem, stalni glavoboli, nenadno visoko povečan pritisk, motnje spanja in vročinski oblivi, predvsem pa stalna huda utrujenost in izčrpanost. Vseskozi imam tudi veliko stresa doma kot v službi- dolgotrajne bolezni in smrti v družini.

Glede na naštete težave vas prosim za nasvet, če bi bilo potrebno morda pogledati stanje nadledvičnih žlez? Omenim naj, da do pred nekaj leti nisem imela veliko težav niti s ščitnico, zdaj pa kar naenkrat nič več v mojem telesu ni prav. Moji vrstniki zmorejo veliko več kot jaz, sama pa se komaj prebijem čez dan.
Hvala za odgovor in lep pozdrav
Živa

Spoštovani,

glede na navedene vrednosti TSH je odmerek Euthyroxa ustrezen. Vzrok za težave je iskati drugje (stres?).

LP

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close