Najdi forum

PROSIM ZA NASVET

Imela bi par vprašanj, ker sama ne vem več kaj naj storim.Moj 13-letni sin ima v šoli sošolca ki je zelo problematičen in čaka na sprejem v zavod, se je pa ta dobesedno že skoraj pred letom dni spravil nanj( moram povedati, da smo pred 15 meseci izgubili očeta in od takrat je sin zelo občutjiv)in ga vsak dan draži, da sem mu jaz umrla in da so prišli ponj, pa da je stara mama umrla in naš je čisto zmešan, v šoli je popustil , pojavljajo se vse večje težave, pa še razna obrekovanja od sošolca o katerih ne bi pisala, naš mu pa sveto verjame onemu pa očitno nihče ne more nič, za zavod pa bo baje še kar nekaj čas čakal.Kako to da se tu ne da nič narediti.

kar nas ne ubije, nas naredi močnejše!

Za začetek stopi do učiteljice in ZAHTEVAJ, da zadeve uredijo. Otroku govort, da je mu je umrla mama, je nedopustno !

Draga “JJE”!

Zelo mi je žal, da se tvojemu sinu to dogaja! Prav neverjetno je, kaj se vse danes dogaja po svetu in kako zelo se znižuje meja, ko ljudje, torej tudi otroci, postanejo hudobni. Zakaj je tako-za to obstaja več razlag, ki pa tebi v tem trenutku ne bodo prav nič pomagale, ker je tvoj sin resno ogrožen.

Zadeve se lahko lotiš tako, da se s sinom res zelo veliko pogovarjaš, da ne bo ostal sam z vsemi temi neprijetnimi čustvi. S tem se bo on avtomatično okrepil, ker bo videl, da ima v tebi podporo in bo tudi lažje prenašal izpade tega fanta. Dokler bo ta fant med njimi, pa lahko zelo odločno nastopiš pri učiteljici, fantovi mami oz. očetu, pa tudi pri fantu samem. Na primer. Lahko pa se obrneš potem na vse po vrsti, po rangu-tako da greš lahko tudi do ravnatelja oz. ravnateljice. Tole nasilje vsekakor mora nekdo ustaviti!!! Očitno smo danes vsi več ali manj zelo šibki in samo gledamo, ko se dogaja nekaj hudega. KOT BI BILI OTOPELI! Ja, pa saj zloraba deluje na takšen način.

Tvoj sin je trenutno šibek, ker je prizadet zaradi očetove smrti. In ta fant kot volk voha ranjenost in ga maltretira. Po eni strani pa je dobro, da se je sin srečal s takšno izkušnjo, ker mu bo v nadaljnjem življenju zelo prav prišla. Vsak od nas občasno naleti na nekoga, ki je močnejši od nas in nas muči. Dokler bomo mi šibkejši in bomo to dopustili, se ne bo nič spremenilo. Ko pa se nam bo v glavi naredil klik, nihče več ne bo hodil po nas.

Naštela sem nekaj možnosti, največ vredno pa se mi zdi, da te sin res dobi celo, da mu daš vso svojo energijo, kolikor je le lahko-da se bo ojačal in potem avtomatično izvlekel iz tega podrejenega položaja.

Mislim na vaju!

Maja

Maja K , hvala za lepe besede in tolažbo, midva se res veliko pogovarjava, samo še vseeno mu verjame to pa zato ker je ranjen in dojemljiv, učitelji pa temu fantu ne morejo nič, ali pa nočejo, ker dobivajo od njegove mame grozilna sporočila, ta fant ima tudi samo mamo ki pa malo duševno prizadeta, tako da se vsi vrtimo v začaranem krogu, jaz mokjega razunem, da se ne more zbrati pro pouku če mu oni kar neprej nekaj ploza na uho, samo ne smem mu nič reči.

kar nas ne ubije, nas naredi močnejše!

New Report

Close