Najdi forum

Prosim za nasvet!!!

Pozdravljeni!
Možno, da ta tema ne spada v ta forum, ampak vseeno bom poizkusila z vašimi mnenji.

Moj zakon z prvim možem je trajal dobrih 11 let z njim imam hčer, ki je letos dopolnila 15. let in živi z mano.
Konec leta bo že 5let od kar sem ločena.
Kmalu po ločitvi, sem se preselila v drugi konec naše male države in na novo zaživela novo življenje, vendar z ranami na duši in zdravju, ponovno sem se poročila in postala srečna mamica malega sinka in imam moža, ki me ljubi, ceni in spoštuje. Je hvala BOGU vse tisto, kar prvi mož nikoli ni bil in zaradi svojega značaja in alkohola, ki ga osvaja nikoli ne bo. Živela sem na kmetiji veliki 25ha. Kmetija je zaščitena in je last do polovice mojega bivšega moža in njegove mame – bivše tašče, ki je lastnica druge polovice zemlje.
Vsa leta mojega zakona sem delala na kmetiji in nikoli nisem bila vredna nič. Bivši mož se je trudil, da me je poniževal in izkoriščal kolikor je mogel.
Vse to pa se danes še odraža na mojem zdravju in psihofizičnem stanju.
Moram priznati, da mojemu bivšemu možu ta zemlja ni v veliko korist. Ima kvečjemu eno kravo in mogoče dva prašiča.
Njegov vir dohodka je osebni dohodek v bližnji tovarni, kjer je zaposlen že dolga leta. Večina kmetije je gozdnate površine. Seka drevesa in prodaja les. Kmetijo sva skupaj vodila sama, če priznam sem vedno jaz bila tista gonilna sila, zaradi katere so stvari tekle naprej. Na hiši sva zamenjala vsa okna, polkna , obnavljala stene, polagala ploščice, na novo sva preuredila kopalnico, kupovala opremo… Obnavljala sva hlev in starejšo hišo. Za vse to sem jemala kredite in plačevala račune, katerih pa žal nikoli nisem shranjevala. Obenem sem še trdo delala na kmetiji. Mož se je že takrat trudil, da če je našel kaj obremenilnega proti meni, da je vse skril ali pa uničil.
Ker takrat nisem razmišljala, kaj me lahko doleti, tudi nisem posebne pozornosti polagala na vse to.
Takrat, ko sem jaz z otrokom odšla od prvega moža, sem vzela s seboj samo svoje osebne stvari in nekaj opreme za otroško sobo moje hčerke. Vse ostalo pa sem pustila bivšemu možu.
Z njim nimam pogostih kontaktov, večinoma samo kar se tiče najinega otroka. Z njim se je težko pogovarjati, zato mu tudi do danes nisem omenila, da imam tudi jaz svoje zahteve po delitvi premoženja, ki sva ga ustvarila v času trajanja najine zakonske zveze.
Na kratko sem vam opisala razmere v mojem prejšnjem zakonu, in danes vem, da sem bila izkoriščana in bi rada, da mi poveste kakšne možnosti imam, in na kakšen način naj izpeljem postopek za delitev premoženja katerega sva pridobila v skupnem zakonu. Verjamem, da mi nekaj pripada.
Zato vas vljudno prosim, da mi poveste kako in kam naprej, da si priborim delček svojega minulega dela na leta, ki sem jih preživela takrat v skupnosti z njim?
Že v naprej se vam Zahvaljujem!

Lep pozdrav
Doroteja

Dobro se z dobrim vrača:-)))

Za nasvet vprašajte odvetnika.

Alenka B

New Report

Close