Najdi forum

Spoštovani ,
Obračam se na vas, ker mi boste sigurno znali svetovati.
Sem mama skoraj 8-letne hčerke, ki je pred dvemi meseci močno kašljala in je zdravnik posumil na bronhialno astmo. (že pred dvemi leti je bil sum na astmo, vendar smo opravili argeološke teste in so sum ovrgli). No sedaj je zdravnik spet osumil na to bolezen in ji dal zdravilo – žvečljive tabletke Singulair, inhalator Berudoal in inhalator Flexitite. Kašelj se je pomiril – stanje je boljše. In zakaj vam sedaj pišem?
Namreč od kar se je bolezen pojavila in tudi izboljšala je moja hčerka nazadovala pri znanju, ki ga je že obvladala pred boleznijo. Ima nekakšno blokado in enostavno ne obvlada več stvari, ki jih je pred tem. Tudi učiteljica je omenila, da v šoli nazaduje, da ne razume navodil, da se je enostavno poslabšal. Sprašujem vas, ali lahko vplivajo zdravila na takšno stanje, ali pa je treba vzrok iskati drugje. Hčerka tudi toži, da jo bolijo prsa na dotik (bradavičke ima na koncu rahlo rdeče).
Svetujte mi prosim, kaj mi je za storiti. Ali naj obiščemo psihologa?
Ne vem kaj mi je za storiti, sem zelo zaskrbljena, saj vidim, da z otrok nekaj ni v redu.
Zahvaljujem se vam za odgovor in vas lepo pozdravljam.

Mamak,

Pogosto otrok po kakšni resnejši bolezni potrebuje več časa »da pride k sebi«. Sicer pa tudi telo po »navadnem prehladu« ali gripi potrebuje čas za regeneracijo. Tudi pri odraslih je tako.

Včasih se tudi zgodi, da otrok »nazaduje« za kakšno stopničko ali dve v razvoju in »pozabi« stvari, ki jih je že vedel in traja nekaj časa, da se spet pobere.
Ali hčerka še jemlje omenjena zdravila? V kolikor še – je potrebno še počakati. Zdravila npr. Flexitite so zelo močna in vsebujejo kortikosteroide (ki različno vplivajo na otrokovo delovanje). Kakšna pa je otrokova krvna slika?

Trenutno stanje je najbrž posledica bolezni kot tudi zdravil. Koliko časa opažate težave pri hčerki? Se stanje počasi izboljšuje ali ne? In se težave le še večajo? Če vas otrokovo stanje skrbi, poiščite pomoč psihologa, da oceni otrokovo funkcioniranje in vam ustrezno svetuje.

Kar se tiče bolečih bradavičk – se obrnite na zdravnika. Zdravniku tudi omenite otrokove težave, ki jih opažate tako vi kot učiteljica.

V kolikor pa se bodo medicinski sindromi (bolečine) in otrokovo slabo funkcioniranje le še stopnjevali, pa bo najbrž potrebna bolj poglobljena tako medicinska kot psihološka diagnostika, saj bo potrebno bolj natančno ugotoviti vzrok.

Lep pozdrav in lep dan, Petra

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Hvala!
Se bom še oglasila.

New Report

Close