Prosim za nasvet!
Pred časom sem začela spremljati te strani! Ugotavljam da nas je res veliko, ki imamo probleme z zanositvijo. Prosila bi vas za nasvet oz. mnenje.
Fant ne more imeti otrok, njegova sperma je zanič (posledica kemoterapije). Jaz sem stara 24, on je 34 let. Želiva si otroke, toda ne še takoj. Rada bi dokončala faks, se zaposlila, pa tudi streho nad glavo si morava zagotoviti. Ker bo to trajalo kaksno leto (hisa mislim, ne faks 🙂 ), se sprasujem da bo potem ze pozno za razne preiskave.
Zato me zanima, ce lahko s preiskavami zacneva že sedaj, ker vem da to traja in traja. Ali je treba počakati do trenutka, ko boš rekel, letos bomo pa začeli. Bojim se namreč, da me bodo trapasto gledali, ko bom težila s preiskavami, nato bom pa rekla da hočem še kako leto počakat! Ali lahko že predhodno opraviva s temi preiskavami in nato malo počakava. Glede na to, da on ne more imeti otrok, bom gotovo samo jaz na pregledih!
Kakšno je vaše mnenje na to?
Hvala za odgovore, vsem pa želim veliko sreče in uspehov!
Pozdravček, Petra
Hojla,
saj jim ni potrebno razlagati, da se še nista čisto odločila za naraščaj. Reci, da na tem delata že eno leto in da sta kljub njegovim (žal) negativnim izvidom pač poskušala. In sedaj pač želita priti na seznam parov, ki jim pomagajo z raznimi preiskavami in podobno.
Je pa res, da bosta v vajinem primeru v bistvu potrebovala le zdravo spermo. Zato bodo mogoče še enkrat naredila vsa potrebna testiranja v zvezi s fantovo spermo.
Ne vem. Če je ta birokracija – tudi zdravstvena – pač tako počasna, se bosta mogoče veselila ravno tisti čas, ko Vama bo najbolj ustrezal.
Poskusi ?!
Lp, alenka
Draga Petra,Jaz Bi na tvojem mestu,kar začela s pregledi in vsemi preiskavami,ki so potrebne pred postopki ICSI,ker bo vse skupaj kar nekaj časa trajalo….Ko boš imela vso dokumentacijo pripravljeno,torej tudi odobreno od komisije za OBMP niti ni nujno,da greš takoj v postopek.Dokumentacija te bo čakala in boš lahko pričela z akcijo kadarkoli boš hotela…
Osebno mislim,da bi bilo to leto ali več izguba dragocenega časa…kar korajžno v boj!!!Mislim tudi nisi glih v situaciji za misliti : “prvo štalca pol pa kravca”,a ne ?
dobro razmisli,sicer je pa odločitev tvoja…
katja
Se strinjam z ostalimi, čimprej začni s preiskavami saj če bosta morda rabila donorja se lahko stvar zelo zavleče zaradi odobritve in tudi zato ker te ne bodo obravnavali kot da si že v rizičnih letih in se zna zato vse še toliko bolj zavleči.
vsaj tako je pri nama, ker pravijo da po letih sodeč imam še čas in se nama nikamor ne mudi!
Veliko sreče!!
LP, Mojca
Popoldan mi je mož iz knjižnice prinesel zelo koristno knjigo, ki jo priporočam vsem začetnicam in seveda tudi tistim z izkušnjami. Čeprav knjiga ne odtehta izkušenj iz prve roke, je zelo zanimiva, razumljiva (nič pretirano strokovna).
Avtorji: Irma Virant-Klum, Helena Meden-Vrtovec in Tomaž Tomaževič (GK LJ)
Naslov: Od nastanka gamet do rojstva – oploditev z biomedicinsko pomočjo.
Izdana letošnje leto
LP vsem
Hvala za vse vzpodbudne besede!
Kot prvo si bom v knjižnici sposodila knjigo, ki mi jo je predlagala Nada. Mogoče mi bo potem bolj jasno kako in kaj. Sicer je pa fant že dobil “zeleno luč” od zdravstva, kar mi je razložil da to pomeni, da naj si zrihtam napotnico, greva k njegovemu ginekologu in potem naprej na “komisijo”. Nekaj v tem smislu. Za začetek pa knjiga.
Želim vam uspehe, sicer bom pa spremljala strani in upala, da bo vsem čimprej uspelo, če bom imela kaj za vprašat, bom pa zaprosila za pomoč!
Hvala vsem za odgovore! Naj vas sreča spremlja!
Pozdravček, Petra
Predlagam, da čimorej pričneta z preiskavami, meseci zelo hitro tečejo.Vse imejta pripravljeno, ko se bosta odločila pa gresta na postopek IVF, mogoče ne bo potrebno z darovanimi celicami, saj so pri težavah z moškimi zelo napredovali.S tem ima dr.Reš že veliko uspeha.
Srečno, pa ne zavlačujta kot midva!
Maja