Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Prosim za nasvet…

Prosim za nasvet…

Spoštovani,

Zadnji dan menstruacije se je pričela slabost,ki se vleče približno 6 dni.Na začetku-prve tri dni sem izbruhala skoraj vse kar sem pojedla.Ker so bile jutranje slabosti najmočnejše, sem po nasvetu prijateljev vseeno preiskusila test nosečnosti,ki pa je bil enak mojim pričakovanjem- negativen.
Bruham sedaj ne več, a ker se do danes počutje ni izboljšalo (še vedno mi je namreč nenormalno slabo),sem obiskala splošnega zdravnika.Pregledal mi je vodo in kri-oboje v redu.Boli me ne nič,blato je u redu-driske nimam,nimam vročine,ne boli me glava…
Zdravnik je vse skupaj pripisal stresu.Priznati moram, da imam res zelo zaposlen in težak delovnik in kljub temu,da sama ne čutim da si nalagam več kot morebiti zmorem,dopuščam možnost, da telo “misli” drugače.
Pa vseeno…zanima me še Vaše mnenje.
Za odgovor se Vam najlepše zahvaljujem.

Kaja

Spoštovani!

Iz težav, ki ste jih opisali, lahko sklepam o naslednjih možnih boleznih:
-virusno vnetje oziroma infekcija. V primeru virusne infekcije se bodo vaše težave umirjale, saj lahko trajajo najdlje 10 dni. To je najverjetnejša diagnoza, saj smo imeli na urgenci, kjer dežuram, zadnje tedne obiske ljudi s podobnimi težavami. Pomembno je, da užijete dovolj tekočin (negaziranih) ter da uživate “lažjo hrano” (za praznike odsvetujem jajčka in potico).
– če se bodo težave nadaljevale ter ob tem, da ste omenili stresno delo v službi, je druga možna diagnoza ulcerozno ali neulcerozno vnetje želodčne sluznice. Diagnozo potrdimo z gastroskopsko preiskavo, ki jo lahko opravite tudi v samoplačniških ambulantah (tam boste namreč prej na vrsti in boste prej imeli končno diagnozo).
– bruhanje se pojavlja tudi ob “napadih ledvičnih in žolčnih kamnov”. Ob tem pa se vedno pojavljajo tudi hude bolečine.

Upam, da sva skupaj nekoliko razjasnili situacijo.

Lepo vas pozdravljam.

Danica Rotar Pavlič

Hvala lepa za Vašo pomoč. Jutri imam kontrolo pri svojem zdravniku in omenila mu bom možnosti,ki ste jih našteli.
Še enkrat hvala lepa,pomagali ste mi.

Kaja

New Report

Close