Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija prosim za nasvet

prosim za nasvet

Lep pozdrav in že vnaprej hvala za odgovore,
sin je star 2,5 meseca in že kakšna dva tedna se pred spanjem s prsti kar konkretno “štoka” v oči. Veke ima potem čisto rdeče. Vnetih nima, tudi izločka ne, tako da izgleda kot da si jih menca, a še ne zna s pestmi, zato si rine prste v oči. Jaz stojim zraven, da mu to početje preprečujem, vendar je problem potem ponoči ali med zbujanjem. Kaj naj storim?
Imela sva problem tudi s krči, AD3 kapljice in alternativne-Oleovit pa so stanje tako poslabšale, da se ni hotel dojiti, bil več dni hripav od joka in čisto vodeno kakal. Ko sem jih ukinila in si občasno pomagam s kapljicami proti krčem, je bilo v hiši pravo veselje. Sedaj jem že vse, pa skoraj ni težav s krči. Vitaminske kapljice sem uvajala v drugem mesecu in težave so se poznale tudi na teži-dobil je le 800g (prvi mesec 1500g), pa samo dojim nič drugega. Kapljice mu bom spet poskusila dajati po tretjem ali četrtem mesecu-ali je lahko velika škoda, če mu jih nisem dajala? Imam občutek, da veliko bolje napreduje, če ne joka cele dneve kot prej-je pravi dobrovoljček, rad je, brca, se pogovarja, skratka, brez problemov.
Čaka naju cepljenje-sama imam alergijo-ne vem, na kaj(imela sem anafilaktični šok) in se bojim, kako bo prenesel. Na kaj naj bom še posebej pozorna po cepljenju? Mene niso skoraj nič cepili, ker sem imela vročinske krče (petkrat v življenjski nevarnosti) in “ni bilo priložnosti”. Naj omenim, da sem poskusila že jajca, orehe, gozdne jagode, paradižnik..pa ni bilo kakšnih reakcij pri sinu.
Hvala za vse in lep dan.

Dobro jutro, minicca,
o štokanju v oči si ne predstavljam, kaj pomeni. Poskrbite, da ima vedno postrižene nohtke, s tem boste preprečili morebitne poškodbe kože.

Na teži je pridobil čisto primerno, saj po drugem mesecu ne pridobivajo več kilogram mesečno.
Poskusite Plivit D3, daje se 2 kapljici dnevno. Antirahitična zaščita je zelo pomembna. V Ameriki so jih nehali dajati, pa imajo spet toliko rahitisa, kot smo ga mi imeli v začetku 20. stoletja.
1. cepljenje (davica-tetanus-oslovski kašelj-otroška paraliza-hemofilus influence) običajno ne povzroča alergijskih reakcij, tudi potem izredno redko, stranski učinki, ki so lahko v zvezi s cepljenjem pa so: povišana temperatura do 48 ur po cepljenju, bolečina na mestu vboda (izognemo se s pravilno tehniko cepljenja), slabše počutje oz. razpoloženje, otrok je torej bolj “siten”, bolj zaspan. Vse, kar je več, je potrebno razjasniti. Vaša anafilaktična reakcija na neznan alergen je pomemben podatek, predvsem zaradi možnih alergij, seveda. Omenite pediatru. Vročinski krči niso kontraindikacija za cepljenje, sploh pa se prvi vročinski krči pojavijo nekje po 6. mesecu, ko bazično cepljenje že zaključimo.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close