Prosim za mnenje – nasvet
Pozdravljeni,
mož je prvič šel na prevetivni pregled sladkorja v krvi. Rezultat je bil 14,9. Bil je tešč, naj pa povem, da je večer pred pregledom okoli 22h pojedel kar dosti sladkih napolitank. Sicer pa nikoli ne je sladkega, ker ga po tem v želodcu zelo tišči, načeloma se prehranjujemo po Montignacovi metodi, pijemo nesladkano kavo ali čaj … tako da sem kar v skrbeh zaradi tega. Kot sem prebrala, namreč že sedaj s hrano skrbi za nizko raven sladkorja v krvi. Pa še to, v zadnjih treh mesecih je shujšal za nekaj kilogramov (cca. 5), čeprav je bil prej na enaki teži nekaj let. Visok je 184 in ima okoli 84 kg ter 40 let.
Ali mislite, da bi lahko tisti keksi na predvečer pregleda vplivali na povečano vsebnost sladkorja v krvi ali pa da gre v resnici za znake diabetesa?
Hvala in lp.
PS: k zdravniku gre jutri, kljub temu pa me zanima tudi vaše mnenje.
Lep večer,
S.
Naredi preprost preizkus.
Pojej še ti enako količino keksov zvečer, zjutraj si izmeri sladkor na tešče. Izposodi si aparat za merjenje ali pa ga kupi. Saj ga bo zdaj mož moral kar redno uporabljati.
Torej, najej se keksov in če boš imela zjutraj na tešče do 6 moll, potem si ti zdrava in se boš prepričala, kako vpliva zaužiti sladkor na zdrave ljudi…in kako na ljudi z insulinsko motnjo……
Forum je zaprt za komentiranje.