Najdi forum

Pozdravljeni,
z mojo družino živim v isti hiši kot moževa mama. Imamo ločen vhod, skupna kurjava, elektrika, voda, skratka vse. Za vse plačujeva midva, razen za svojo prehrano poskrbi sama. To pa iz razloga, ker je sama s svojo penzijo, da ji olajšava. Do sem vse lepo in prav. Moti me, da nikoli ne vpraša, če kaj potrebujeva oz. ali sploh zmoreva plačevati vse. Vse kar našpara, podari ostalim svojim otrokom,ki ne živijo tam in ki jo pridejo obiskat nekajkrat na leto. Ne zdi se mi fer, da se mi moramo nekaterim stvarem odrekati oz. delati nadure, da lažje pridemo skozi, da njej ni potrebno plačati nič, da lahko prišpara in da drugim, ki za njo ne porabijo enega evra, pa še polne riti vsega imajo. Moram poudariti, da nikoli ni nič za nas naredila, pa tudi dolžni ji nismo ničesar. Razmišljam, da bi si vnaprej razdeljevali stroške, ker očitno ima zadosti, da lahko podarja denar drugim.

Dobrota je še vedno bila sirota – mož naj reče svojim sorojencem, naj malo prispevajo zraven, ker če je takšna naduta nehvaležna ***, potem ti zdaj garantiram, da bo tako norela zaradi tega, da 💥🔥💥.
Najbolj se mi zdi za malo to, da bi vsaj vnukom dajala, ali pa zase plačevala, ali vsaj “zaslužila” pomoč z varstvom, kosilom itd. Ne.
Ob takšnem nasilju ti je jasno, zakaj je toliko depresije, odvisnosti, itd. Prekleto nasilje. Naj vama ne bo odveč jo zavreči v DSO z željo po slabem.
Kritika bi samo od tistih, ki ne vedo kako je, in tistih, ki se delajo neumne medtem ko njihovi sorojenci trpijo.
Upaj na njen hiter konec ali dolgo življenje stran od tebe.

jaz si to razlagam tako, da je tašča sinu podarila pol hiše in sedaj se čuti dolžna, da nekaj da še ostalim otrokom.
Je pa vprašanje, če imate sploh gradbeno dovoljenje za dve stanovanji in se števci lahko razdelijo.

Tašča ima 4 otroke. Trije so se lahko šli šolat, eden je moral ostati doma na kmetiji in delati (moj mož). Tašča ni nikoli delala. Ta, ki je ostal doma, je staro podrtijo podrl, sezidal svoji mami (moji tašči) novo hišo, poleg pa še eno za sebe. Preostali otroci so tudi dobili svoj delež, so se pa prostovoljno odrekli, da bi ostali doma. Torej mu ni nič bilo podarjeno. Vse kar je on dobil je pol parcele. Mislim, da se ne čuti dolžna, ker so itak dobili svoje.
Gradbeno dovoljenje sploh nima veze. Problem je, ker ne razumem, zakaj daje ostalim otrokom, nama pa nič zraven. Ko ji crkne pralni stroj ali centralna ali pa se nekaj rabi, midva priskočiva, ne ostali. Ostali samo toliko pridejo, da jim kaj da. Ona se mora zavedati, da mi skupaj živimo in ustvarjamo, lahko bi dala kaj zraven. Nikoli ji nisva nič zaračunala, da ne bi bila prikrajšana za nekaj. Lahko bi ta denar, ki ga daje na stran, vložila za obnovo balkona, ki je potreben, ali obnovo svoje kopalnice, glede na to, da je kad in z leti, glede na starost, ne bo mogla več not. Zakaj bi se midva morala zakreditirati in njej obnavljati, on pa daje po par tisočakov, ki jih lahko na račun tega, da ji midva plačujeva vse, prišpara. Sedaj mislim, da vam je bolj razumljivo.

Tako je, ko se preseliš k tašči. Zato zase že zdavnaj vem, da nikoli in pod nobenim pogojem ne grem k tašči. Me je ogromno takšnih in podobnih zgodbic to naučilo.

Veš pa verjetno tako sama, da je samo tvoj mož lahko tisti, ki bo njej meje postavil in tudi rekel, da si stroške delite, ipd. Ampak očitno je mamin sinček kot večina doma živečih dedcev, ki plešejo tako kot jim mati ploska.

če imaš tako uspešnega moža, da je z osnovno šolo naredil dve hiši, pa res ne bo teh par fičnikov problem. Če tašča ni bila zaposlena, a sploh ima kakšno penzijo? po možu 70%?
najbrž ni nek denar. Če sta hiši ločeni, potem imata ločene števce in vse in res ni razlogov, da bi vidva plačevala račune, ki prihajajo na taščin račun. Predlagaj ji, da odpre trajnike.

New Report

Close