Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Nevrokirurgija Prosim za mnenje

Prosim za mnenje

Rodila sem 14.9.2023 (drugic). Hcerka je ob rojstvu tehtala 4020g, dolga je bila 54cm in obseg glavice je imela 36cm. Rodila sem 40t1d (CR).

Do tretjega mesca je obseg glavice bil bp, zrasel za 2cm na mesec. Pri treh mescih pa je obticala na 40cm (isto kot je imela pri dveh mescih).

Pri rednem sistematskem pregledu je zdravnica rekla, da se ji velika fontanela ze malo zaprla – vendar ne povsem in naju je preventivno napotila na UZ glavice. Na UZ koliko je dr videla, ni bilo nic posebnega vendar je vseeno svetovala se dodatno slikovno diagnostiko (naj bi bilo bolj iz preventive so me tolazile) in tako sva dobile napoticno za nevrokirurga, ki se bo odlocil kako dalje. Nevrokirurga bi naj imele v prvi polovici februarja – upam.

Ma pa zanima zakaj ji ni nic zrasla glavica. Kaj bi lahko bil vzrok? 
Hcerka ima normalno obliko glavice, lepo napreduje. Kravice pase skoraj, da ze od rojstva, pri dveh mescih in pol se je prvic obrnila iz hrbta na trebuh, spremlja gibanje, prijemle stvari v roke, raziskuje tako, da si daje rokice v usta ali pac tisto stvar, ki jo drzi v rokah. Se “pogovarja” in na glas tudi zasmeji, sama se priklopi na dojko (v tezi odlicno napreduje). Je mocna, ce jo drzis za rokice, se gospodicna ze dviguje, glavico seveda ze nekaj casa zelo lepo drzi pokonci. 
Ne vidim, da bi bila kaj prizadeta, edino ta obseg glavice me zelo skrbi in me seveda zanima se vase mnenje, ker na spletu mi mece ven objave od kranio levckov in sem ze cisto obupana.

 

lp

Spoštovani!

Žal to ni moje področje (sem specialist ortopedske kirurgije) in nimam s tem izkušenj. Tako da opravite pregled pri nevrokirurgu in tudi pri pediatru.

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close