Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Žilna kirurgija Prosim za mnenje

Prosim za mnenje

Spoštovani,

na vas se obračam s prošnjo za mnenje oz. kako je to mogoče. Zaradi vidnih ven po nogah sem bila pred tremi leti že na pregledu pri specialistu, pregled ni pokazal, da bi bilo s samimi žilami karkoli narobe. Letos se je v mojem kraju pojavil nov “žilni” kirurg, ki opravlja preglede zastonj. Seveda sem to izkoristila in opravila pregled. Sedaj pa me zanima, kako je mogoče, da nekdo samo na otip ugotovi, da mi žilne zaklopke ne delujejo in je potrebna operacija na obeh nogah in to kar hitro, sicer pa se nekateri vrnejo, ko imajo na nogah že razjede. Da imam otečene noge, kaj ne vidim kako. Noge sem si redno merila 14 dni in ni bilo razlik, razen če nista otekli obe enakomerno. Letni čas za operacijo oz. poseg ni pomemben, operacije se delajo čez celo leto, še več jih je poleti kot pozimi. Operacija oz. poseg je ambulanten, gre za neko podvezovanje žil, po enem tednu sem lahko tudi na plaži, to se nikoli več ne ponovi, zaklopke delujejo do konca življenja, vse modre žile iz nog izginejo.
Ali gre tu za kakšno čaranje ali ? Naj povem, da sem opravila Uz pregled, ker sem bila kar fajn prestrašena in UZ ni pokazal nič posebnega.
Naj pripomnem, da je veliko ljudi, ki se teh posegov poslužuje (brez dodatih UZ preiskav), ne morem verjeti. O omenjenem “žilnem” kirurgu pa na netu ni kaj dosti podatkov.
A lahko vi poveste kaj več, kaj se s takim posegom sploh naredi oz. za kaj tu sploh gre in koliko je to nevarno ?
Hvala za odgovor, predvsem pa za informacijo, ki jo bo prebralo veliko ljudi najbrž.
LP Anguria

Spoštovani!

Sumljivo je že to, da se je v mestu pojavil nek žilni kirurg, ki opravlja preglede zastonj. Že to bi vam moralo biti sumljivo. Žilna kirurgija ni cirkus in resni zdravniki niso cirkusanti, ki bi se selili iz mesta v mesto in ponujali svoje storitve zastonj.
Resnica je sledeča:
1.Mednarodna zveza flebologov (specialisti, ki se ukvarjajo z venami) svetuje ultrazvočno preiskavo ožilja pred vsako operacijo.
2. Zaklopk v povrhnjih venah se ne da popravljati. Poleg okvarjenih zaklopk je namreč razširjena tudi stena.
3. Vprašajte zdravnika, zakaj njegovih posegov ne krije zavarovalnica, če je metoda tako uspešna.
4. Predlagajte mu, da poseg opravi zastojn, vi pa mu denar prineset šele, če boste čez pol leta zadovoljni.
5. Jaz osebno sem ponovno operiral najmanj 100 bolnikov, ki so bili pri njemu pred tem operirani, vendar rezultat ni bil zadovoljiv in trajen.
6. Omenjenega zdravnika poznajo številni resni specialisti in odsvetujejo zdravljenje pri njemu.

Torej nikar mu ne verjamite in napravite ultrazvok ven, če imate težave in se posvetujte z resnimi specialisti.

Lep pozdrav!

Andrej Šikovec

New Report

Close