Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Prosim za mnenje

Prosim za mnenje

Za mano je 2. IVF. Obakrat sem pridelala več kot 10 celic, vse se lepo oplodijo, nato pa je v 1. postopku do 5. dne ostala samo ena, v drugem nobena. Ne znajo si razložit, zakaj (???).

Obakrat dolg postopek, Dipherel. + Gonal. Starost 36.

Kaj menite, da je vzrok in kaj je za naredit.

Prosim za mnenja in predloge za naprej.

Hvala vsem.

Zamenjaj kliniko. Poiskusi drugje, pojdi po drugo mnenje morda bo z drugo terapijo več uspeha.

So posumili na genetsko napako?

Zaenkrat še ni bilo govora. Bom videla, kaj mi povejo drug teden, ko bomo naredili plane za naprej. In kakšne so možnosti za naprej, če gre dejansko za kaj povezanega z geni Stevardesa?

Hvala ti za mnenje.

počakaj, da ti povejo, kaj in kako, preden razmišljaš o raznih scenarijih.
a s partnerjem je vse ok?
če bodo pri komu odkrili genetsko napako, vama bodo verjetno predlagali darovano spolno celico

Vprašanje je, kako dolgo bo trajalo, da posumijo na možnost za gentsko napako…

V kolikor bi bila jaz na tvojem mestu, bi šla samoplačniško na genetski posvet oz. pregled (določitev kariotipa). Bolje da plačaš to, kot pa da zapravljaš postopke enega za drugim, potem pa moraš samoplačniško na IVF.
Če te o genetiki zanima še kaj več, preberi moje stare poste ali me kontaktiraj na privat.

Lep pozdrav!

Morda pa bi bilo dobro, če ti zamenjajo terapijo.Npr Menopur, metrodin…vprašaj in se pogovori z G.
Jaz imam znanko, kjer je bilo slabo ravno po omenjenih terapijah, ko so ji jo zamenjali (dali so ji gonal) je pa zanosila in ne samo to, še zamrznjene ima.Morda je štos le v terapiji??

lp
škratek

Se pridružujem mnenju Škratek2. Zamenjati terapijo.
Pri meni dolgi postopek suprefact + Menopur dvakrat – zelo slabo, celic nekaj, sicer so se oplodile vendar so bili slabi zarodki, zamrzjenčkov nič. Na žalost sem na tak način porabila dva postopka ivf.
Pri meni uspešni samo kratki postopki z Gonalom in Cetrotidom.
LP Kapucina

Tudi pri meni z Menopurjem niso imeli, od petih celic, nič za vstavit. Pri Gonalu pa dve oplojeni do petega dne.
Lp

Poskusili bomo z menopurjem.

Hvala vsem za mnenje.

Pozdravljene.

Trenutno sem v 2. IVF postopku. Gre za dolg postopek: Suprafact in 4 doze Menopurja, a so mi punktirali le 4 celice (prvič, v kratkem postopku pa 8 celic, od katerih se je do 5 dne uspešno razvijala le 1).

Zanima me, kdaj te iz GK Ljubljana obvestijo, če se slučajno do 5 dne ne razvija nobena celica. Ali to izveš na dan, ko bi moral biti opravljen ET, ali te morda pokličejo že prej domov?

Hvala za dogovore. Danaja*

Danaja*,

kolikor je meni znano, boš to na GK izvedela šele na dan ET, nič prej, na žalost.

LP

Tudi pri meni je bilo podobno. v Postojni so se mi v stimuliranem postopku in tudi v spontanem oplojene celice lepo razvijale, 3 dan pa propadle. No, ne vem kaj je bil vzrok, nisem šla na nadaljnje preiskave, ker se bila preveč utrujena od vsega.
Decembra 2007 sem spontano zanosila in sem v 20 tednu.

Mislim pa, da bi zamenjala center in poskusila še kje drugje, če bi se isto zgodilo naslednjič, ko bi šla v postopek.

Srečno!!

Živjo, berem neke stare forume in me zanima, kakšen je bil rezultat z gonalom, namreč tudi sama sem na menopur in menogon slabo odreagirala…

hvala za odgovor!

New Report

Close