Prosim za mnenje
Za mano je 2. IVF. Obakrat sem pridelala več kot 10 celic, vse se lepo oplodijo, nato pa je v 1. postopku do 5. dne ostala samo ena, v drugem nobena. Ne znajo si razložit, zakaj (???).
Obakrat dolg postopek, Dipherel. + Gonal. Starost 36.
Kaj menite, da je vzrok in kaj je za naredit.
Prosim za mnenja in predloge za naprej.
Hvala vsem.
Vprašanje je, kako dolgo bo trajalo, da posumijo na možnost za gentsko napako…
V kolikor bi bila jaz na tvojem mestu, bi šla samoplačniško na genetski posvet oz. pregled (določitev kariotipa). Bolje da plačaš to, kot pa da zapravljaš postopke enega za drugim, potem pa moraš samoplačniško na IVF.
Če te o genetiki zanima še kaj več, preberi moje stare poste ali me kontaktiraj na privat.
Lep pozdrav!
Se pridružujem mnenju Škratek2. Zamenjati terapijo.
Pri meni dolgi postopek suprefact + Menopur dvakrat – zelo slabo, celic nekaj, sicer so se oplodile vendar so bili slabi zarodki, zamrzjenčkov nič. Na žalost sem na tak način porabila dva postopka ivf.
Pri meni uspešni samo kratki postopki z Gonalom in Cetrotidom.
LP Kapucina
Pozdravljene.
Trenutno sem v 2. IVF postopku. Gre za dolg postopek: Suprafact in 4 doze Menopurja, a so mi punktirali le 4 celice (prvič, v kratkem postopku pa 8 celic, od katerih se je do 5 dne uspešno razvijala le 1).
Zanima me, kdaj te iz GK Ljubljana obvestijo, če se slučajno do 5 dne ne razvija nobena celica. Ali to izveš na dan, ko bi moral biti opravljen ET, ali te morda pokličejo že prej domov?
Hvala za dogovore. Danaja*
Tudi pri meni je bilo podobno. v Postojni so se mi v stimuliranem postopku in tudi v spontanem oplojene celice lepo razvijale, 3 dan pa propadle. No, ne vem kaj je bil vzrok, nisem šla na nadaljnje preiskave, ker se bila preveč utrujena od vsega.
Decembra 2007 sem spontano zanosila in sem v 20 tednu.
Mislim pa, da bi zamenjala center in poskusila še kje drugje, če bi se isto zgodilo naslednjič, ko bi šla v postopek.
Srečno!!