Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje prosim za mnenje!

prosim za mnenje!

lep pozdrav!
s fantom se trudiva na otročičku že 1 leto,pa ker se malo spoznam na zdravstvo,vem da ima veliko vlogo pri zanositvi tudi ščitnica.ostale gin.preiskave so opravljene!!
naj vam opišem stanje:pred 10 leti ali več sem občutila nekako tiščanje v vratu torej kot nekakšen cmok sem imela,drzgih večjih težav ni bilo,razen na UZ rahlo povišana ščitnica.izvidi so bili b.p.,pa sem kljub zdr.priporočilu jemala pol tabletke vobenola.najprej 1 pa je bil tsh zavrt(brez težav pri meni),potem pa o,5 tabletke še pol leta.
od takat je stanje nespremenjeno,izvidi so bili opravljeni še parkrat nazadnji pred 1 mesecem in te so :
S-TSH =1,91 (od 0,27-4,20)
S-prosti T3=5,52 (OD 2,93-6,80)
s PROSTI T4=18,57 (od 7,7-23,2)
S TG=12,96…….do 70
S protitelesa-Tg =5,00. do 120………………………………in za tega sem slišala v laboratoriju da je “mal nizek” in to me skrbi če je to mogoče vzrok.ta hormon je vedno enak,ko si dam kontrolirati kri.UZ je b.p. ni nič povečana itd,….

KAJ MENITE VI???Igra ta hormon tudi glavno vlogo ali je bolj nepomemben????kaj menite glede na ostale številke???

za vaš odgovor se zahvaljujem.

Spoštovani!

Glede na navedene izvide je delovanje vaše ščitnice povsem normalno in ne vpliva na sposobnost zanositve. Tudi UZ je bil “b.p.”, tako, da je vaša ščitnica povsem v redu.

Lep pozdrav!

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close