prosim za milost
prosim za milost slabo se počutim doživela sem več hudih šokov v kratkem času, urgenca je pravkar odbila priti, policija tudi, za taksi nimam denarja, hladno nam je, ali se to računa kot normalno?
Ali se računa kot normalno da trpim zaradi tujih napak ,ali se šteje kot normano da ne moram spati zaradi skrbi da odo sugi spet naredili napako, alli drugi lahko delajo napake, kaj pa jaz, ali jih jaz lahko delam?
Koliko je samomorov pri nas in zakaj? Se kdo spraševal? Izgubila sem čas in šča po zimi, da ne bi dobla ono kar so i obljubii. Zakaj so me potem klicali? Ali smo eni toliko nevredna bitja da je nam možno vse narediti?
Ali oni misle zase da laho kričijo, če jim nekaj ni po volji? Ali smemo tudi mi drugi, ali nas imajo za različne od sebe? Ali je človek v stiski sam? Ali je ko mtako po volji?
kdo bo pomagal,če ne dežurne službe? Ali ni v redu če smo v stiski? Če niv redu,kaj pa oni ki so jo povzročili? Oni so v redu??? So urgentne službe zaradi zdravih? Je v redu drugemu povzročiti bolezensko stanje? Je hudi stres bolezensko stanje, ali se računa da ga človek MORA trpeti? KOLKO človek MORA trpeti? Bo kdo povedal , da vemo?
Če se človek slabo počuti, niti božiček ne pride, kaj šele urgenca!
Si kaj mislila, koliko bi oni trpeli, da so se v tem času zbudili, pa še da so se morali voziti s avtom!
Avti so za vožnjo zaljubljenih zraven morja, ne pa za trpljenja bolnikov, ljubi bog!
Noč je za spanje, ne pa za delo! Če se kaj zgodi, bog dal, bog vzel…so oni krivi, da jih ljudje rabijo tudi ponoči????
da so prišli, morali bi narediti zapisnik, kdo je kaj narobe naredil. Tega si ne upajo. tedaj bi nekdo izpadel kriv, da te je pripeljal v tako stanje. Oni ne morejo prenesti da so krivi. Rajši bodi ti kriva. Drugače bi se oni slabo počitli in to bi zanje bil šok. Kako si lahko taka, da se ti ne usmilijo?
Samo prestrašila si jih, bodo oni to preživeli? Bogi, mogoč bo njim tudi slabo! veš kako je to neprijetno, ko ljudje kličeš na pomoč! Sami se prestrašijo, kako ti veš da oni dobro prenašajo stres? mogoče ga ne prenašajo, ali a slabo prenašajo! In ti njim taki stres prirediš! Da se slabo počutiš! A veš kako se eni bogi prestrašijo, ko nekaj takega slišijo? Pa še taka stresna služba! grozno! Pa naj še delajo v takem stanju!
sama si rekla, da si tako loše da niti hoditi ne moreš, si se kda uprašala kako je njim, ali se oni tudi tako prestrašijo, da ne morejo hoditi? Pa kako naj pridejo do tebe, če so tako prestrašeni da ne morejo hoditi? Ni ti dovoljda so bogi celo noč tam, zdaj še morajo pod takim stresom na hišne obisek iti- a sama zase praviš, da ne zmoreš????
Ne moreš se pritožiti, ker njih ne zanima kako se ti počutiš. Kako se bi oni počutili če bi jih nekdo okrivljal za opustitev zdravstvene pomoči? grozno! To bi pri njih povzročilo hudi stres, a to jim kolege ne bodo dovolii. Zakaj nisi ti reševalka, pa bi celo noč mirno spala, in še kolegi bi te ščitii? Eto vidiš!
danes zjutraj sem bila na urgenci pri dežurni zdravnici Materji Špindler, potožila se da sem preizčrpana, da preveč delam nepotrebnega (zaradi tuje šlampavosti, kar ji ni bilo všač slišati!), da nimam niti časa niti denarja za adkkvatno prehrano (težave zaradi bolezni v družini in veliko administracije ki jo žal moram opravljati sama), istočasno aktivno in obupano iščem službo in bodoči delodajalci me kličejo na prostovoljne razgovore in preizkušnje, ki jim zaradi gore navedenega ne morem adekvatno izpolniti pričakovanja.
Zaradi psihične in fizične preizčrpanosti ne zmorem preizkuse opraviti tako kako bi želela ter sem prosila zdravnico za neko obliko zdravniškega potrdila, da sem pod fizičnim in psihičnim stresom ter da prosim, po možnosti, za odlašanje vsaj nekaterih od aktivnosti, ki niso neizogibne.
Naletela sem na maksimalno nerazumevanje, grobost, odnost kot da sem jaz sama kriva zato ker sem zasuta z obvezami. Ni bilo sploh nobene reakcije nato da NE ZMOREM SAMA POPRAVLAJTI KOPICO TUJIH NAPAK, ker nisem Supermen, zdravnica se pač do mene obnašala kot da sem dolžna v najboljšem primeru imeti nadčloveško moč, kakšno nima niti sama. Ni hotela poslušati, ni hotela zapisati moje komentarje (po zakonu imam pravico da se moj komentar citira v izvidu, zdravnica se tega seveda ni držala in odbila jih je zapisati).
Opravičila so bila da “ona NE VE ali sem jaz po noči spala”, kot da v svojih letih in s svojo izobrazbo ni sposobna napisati da sem JAZ REKLA DA NISEM SPALA (pacienti v čakalnici so komentirali da se mi po obrazu vidi da sem izčrpana in nespočita!!!)
Na izvidu ni navedla nobenega znaka psihofizične izčrpanosti. Ko sem prišla v ambulanto, delavci so se mi tudi porogljivo smejali. Nikakor ne razumem kako je mogoče, da se oseba ki sebe ima za zdravstvenega delavca človeku SMEJE v obraz. To pa , kot “strokovnjaki” univerzitetne bolnišnice niso v stanju razumeti?
tUDI VČERAJ SEM DOŽIVALA HUDI STRES IN ŠOK, ZARADI ŠE ENE V NIZU OD NEOPRAVLJENIH ZADEV, DA NE OMENJAM ČASA PA ENERGIJE KOLIKO SEM PORABILA DA BI PRIŠLA DO DOTIČNE OSEBE IN ŠE KOLIKO TEGA DRUGEGA, TUDI POMEMBNEGA, SEM MORALA DATI V STRAN, pa se oseba sploh niti kriva ne počuti, kaj šele da bi kaj ukrenila!!!.
Ali ta zdravnica ni v stanju prepoznati na človeku zanke akutne in kronične preutrujenosti in ga napotiti komerkoli, vsaj lastnemu zdravniku? Ona se tako obnašala, kot da sem jaz od nje iskala da napiše ZAKAJ SEM SE JAZ TAKO POČUTILA, jaz sem samo prosila da napiše v kakem stanju sem.
Ali to pomeni, da zdravstveni delavci od nas pričakujejo napore ki jih sami ne zmorejo? Prosim za pomoč,
Ne morem izdržati tolike obremenitve, trpi moja družina ne kriva ne dolžna, zdravnica je mnenja da sem za preutrujenost “kriva sama”. Hvala!
prosim, če se mi kdo javi na 070 454 874, rabim pomoč ker nimam niti fizične niti psihične moči popravljati tuje napake in edino učinkvito zdravilo zame je da POSAMEZNE OSEBE ZAČNEJO SVOJE DELO OPRAVLJATI VESTNO kako jaz zaradi njih ne bi dodatno trošila energijo, čas in denar.
PROSIM ČE SE KDO JAVI BOM HVALEŽNA!!!
Vem da nisem edina, da se take stvari dogajajo tudi drugim, meni se je naložilo več kot prenesem, če je kdo v stanju na katerikoli način pomagati prosim naj se mi javi!
Tudi jaz sem dosti pretrpela in pogoltnila, zdaj se že toliko tega nabralo da dobesedno par noči zaporedoma nisem normalno spala in ne morem več funkcionirati. Če kdo misli da nisem dolžna reševati trpeti zaradi tujih napak (gre se mi za zdravlje in osnovne življenjske razmere članov moje družine, in res mi ni vseeno!), prosim pokličite me na 070 454 874
Bojim se da bodo SPET naredili napako in da bom spet imela letenje in mantranje okrog tega, na škodo drugih akrtivnost ki jih moram opraviti in PROSIM DA VSAJ SVOJE NAREDIJO KAKE JE TREBA KER JAZ VEČ NE ZMOREM!!!
Tudi če sem jaz dolžna popravljati in reševati tuje napake clega sveta, POŠTENO PRIZNAM DA PRAV VSE NE ZMOREM!!!
Hvala da ste prebrali!
zdravnica ni napisala niti da sem utrujena, zaradi trajnejše nespečnosti, niti da sem utrujena zaradi pojačane in nepotrebne fizične aktivnosti, na koncu je napisala da želim da ona napiše opravičilo za mojega bodočega delodajalca ampak to je bilo tako izsiljeno da sem dobesedno rped tem morala groziti da bom šla zastopniku bolnikovih pravic in/ali novinarjem. prosim, KAJ ONA OD MENE PRIČAKUJE? SUPERMENA?
A je res tako težko napisati, da je pacient prišel na urgenco zaradi izčrpanosti? Kolikor jaz vem, ljudje tudi lahko umrejo zaradi pojačane akutne izčrpanost i in stresa. A je to možno da en zdravnik ne samo da ne vidi, temveč se izogiba to napisati, s komentarjem “jaz tga NE MOREM NAPISATI”.
ZAKAJ PA NE BI MOGLA?A JI KDO BRANI?
Obnaša se do take osebe kot da ne rabim pomoč. Ali ona kot zdravnica ne ve, da človek da bi vsaj malo noramlno funkcioniral MORA vsaj malo normalno jesti, počivati…Ali ona sploh ve kaj je zdravje? koliko je njej VELIKO in koliko je nje MALO?
Hvala če ste prebrali, 070 454 874