Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija Prosim za drugo mnenje,modrostniki-tezave

Prosim za drugo mnenje,modrostniki-tezave

Spostovani,
imam vprasanje za kirurga Matija Gorjanc.
Zasledila sem namrec,da dr. odgovarja tudi tukaj. Stara sem 39 let,imam dva impaktirana modrostnika levo in desno spodaj. Trenutno cakam na operacijo v splosni anesteziji v Ukc Mb. Bila sem pregledana pri treh oralnih kirurgih,prvi me je odslovil tik pred naroceno operacijo-ker pravi da puljenje ni potrebno,v kolikor bodo tezave pa naj grem drugam,ker se boji komplikacij. Drug kirurg je zelel pulit vendar je ze 2 mes. na bolniskem. Nobeden od njiju mi ni omenil nobenega vnetja v celjustni kosti v okolici desnega modrostnika. Potem je prisla nadomestna kirurginja,ki je postavila sum na osteomielitis v okolici desnega modrostnika. Predpisala mi je 2skatlici Hiconcila,nato se 6 skatlic Klimicina 150mg na 6ur. Antibiotik sem jedla cca. mesec dni,sedaj sem ze mesec brez zdravil. Sla sem v Ukc,kjer bom operirana,vendar so tudi tam mnenja da vnetja oz. osteomielitisa nimam.Strah me je ker nevem ali vnetje je ali ga ni,saj ne zelim komplikacij. Bolecine sem imela,zdaj se cutim pritisk v usesu,tudi malo zaboli ce pritisnem na na koncu celjustne kosti.Bila sem tudi veckrat pregledana na Orl,opravila Uz vratu,krvno sliko,vse bp,razen hipoehogenih podceljustnih zlez in reaktivnih bezgavk,ki pa trenutno ne bolijo,vcasih kaksna manjsa bulica boli tik pod celjustjo.Operacijo imam cez 1-2 mes. Rada bi pridobila se drugo mnenje ali vnetje je oz. ni,pa tudi ali sta zoba res v zelo neugodni legi? Ce vnetje v kosti je ali moram pred operacijo se jesti antibiotik? Prilagam ortopan.
Prosim za vase mnenje,
Lep pozdrav

New Report

Close