Prosim vas za mnenje
Spoštovani,
zadnje čase imam težave z mravljinci po vsem telesu, trzanjem mišic in slabostjo v rokah in nogah. Včasih me v podplate zgrabi krč. Ne čutim neke moči. Večkrat mi kaj pade iz rok. Včasih se mi je to dogajalo v nosečnosti, pred 5 imi leti.
Februarja sem imela dva tedna hude bolečine v rokah in nogah, po vsem telesu, kot pri gripi. Vročine nisem imela, nobenega znaka prehlada ali vnetega grla. Enostavno samo hude bolečine.
Zdravniku nisem šla, ker sem prepričana, da bi mi rekel, da je viroza.
Taka stanja se mi čez leto večkrat ponavljajo. Lani so mi pogledali revma faktor, pa je bil izvid v redu.
Ne vem, kaj je vzrok vsem mojim težavam. Stara sem 36 let. Večkrat se pri zdravniku oglasim s temi težavami, pa mi vedno reče, da je viroza. Meni se zdi, da mi že ne verjame več. Zato tudi več ne grem tja.
Trenutno hujšam, zgubila sem že 5 kg. Iz 71,5 kg na 66,5 kg. Hujšam od začetka februarja z ločevalno dieto.
Zanima me, ali lahko te mravljince pripišem hujšanju ali je to kaj drugega.
Jemljem magnezijeve šumeče tablete in tablete iz skupine vitaminov B.
Nobene razlike ni. Jemljem pa jih 5 dni.
Vem, da nič ne morete reči brez izvidov, pregleda, lahko pa podate svoje mnenje, za katerega se vam že v naprej zahvaljujem.
Lepe praznike vam želim.
Pozdravljena!
Razne bolečine po mišicah on sklepih se dejansko pogosto pojavljajo ob virusnih okužbah, razna mravljinčenja po telesu, trzanja mišic pa niso značilnost prehladov.
Neboleča trzanja mišic so dokaj pogosta, velikokrat se pojavijo “kar tako” v obdobjih, ko je tega več ali manj. Tudi kakšen krč je zelo neznačilna in pogosta težava. Pri ponavljajočih se bolečinah v sklepih so določene preiskave smiselne (sedimentacija, ki je pogosto povišana pri revmatičnih boleznih, če obstaja možnost, da ste imeli klopa ali se veliko gibljete po naravi včasih tudi preiskave na borelijo, revmatoidni faktor so vam že ugotavljali). Pogosto se ne najde nič posebnega in se jih povezuje z nizko fizično zmogljivostjo (“fibromialgija” v sklopu še drugih simptomov). Občutek oslabelosti bi z precejšnjo verjetnostjo lahko pripisal tudi hujšanju.
Lep pozdrav in lepe praznike tudi vam!
O, najlepša hvala za res urgenten odgovor. Pozabila sem omeniti, da me ves čas zbada v vseh delih telesa, tudi lasiču in to tako, kot, da bi me nekdo zbadal z iglicami, nato pa me zraven še srbi.
Verjetno je tudi to v sklopu fibromialgije? Ampak, trenutno me nič ne boli.
Hvala vam za prijaznost. Vi ste pa res poosebljen anti dr. House :-))))
Take prijazne in ažurne zdravnike rabimo.
Hvala! A bogsigavedi, kakšen sem v resnici :-)))
Tista zbadanja so iz podobne zgodbe, kot trzanja in mravljinčenja in jih ravno zato, ker niso značilen znak za točno določeno bolezen, nočem “na silo” stlačiti v “diagnozo”, tudi ne v fibromialgijo, kjer gre bolj za mišično bolečino, kot pa za zbadajočo.
Lep večer!