Ika,
Vaša idealna teža je tista pri kateri se vi počutite zadovoljni… ne glede na to kar jaz napišem. Sami ste se pri 50 počutili presuhi… kot ste že samo povedali, je nekoliko kriva vaša težka konstrukcija. Če se vam zdi 50 presuho in se pri tej teži ne počutite dobro… pri npr. 54kg pa se počutite mnogo bolje potem je se poskusite približati 54kg… ne glede na to, da bi vam glede na višino prej odgovoril 50kg kot 54kg.
LP,
Goran
Jaz sem bila prej suha, zdaj pa sem dobila malo maščob, ki se jih ne morem rešiti. Stara sem 13 let, tehtam pa 42 kg.Zanima me če mi lahko poveste kakšen jedilnik, ali pa mi ga sestavite,da se znebim teh maščob.
Želim si da bi imela “plosk” trebuh. Pa da ne pozabim stegna imam tudi debela, kako naj se rešim celulita.
PROSIM ODGOVORITE MI, ČIM PREJ !!
Nekaj (ali mnogo) je odvisno tudi od starosti ter od tega, kolikokrat ste rodili. Mislim, da so mejna leta nekje okrog 35, ko se presnova spremeni in se je treba paziti, da se ne zredimo.
Glede porodov pa tole: ponavadi ženska, ki je rodila zelo zgodaj in samo enkrat, nima zaradi tega problemov s težo, seveda če se ni že v nosečnosti preveč zredila. Kasnejši porodi pa so lahko problematični, posebno po 30. letu, tudi ker organizem ni več tako prožen (predvsem rad ostane trebuh).
Take so moje izkušnje. Sicer pa sem stara 43 let, imam tri otroke in pri višini 161 kar 60 kg (ampak jih ravno spet zbijam). Moj ideal pri teh letih bi bil nekje 55 kg. LP
Tudi jaz sem trikrat rodila. Prvi in tretji otrok sta 4 leta narazen. Ves čas, tudi v nosečnosti, sem se ukvarjala s športom. Stara bom 37 let. Imam 162 cm in 47 kg. Na prehrano nekoliko pazim, vendar le ob hujših prekrških. Sem namreč grozovito sladkosnedna: kadar me prime in si privoščim tablico in dve čokolade ali pa bomboniero Griottov, naslednji dan zaužijem kakšno kalorijo manj.
Pozdrav!
Nina