Najdi forum

Prosim svetujte mi strokovno pomoč

Spoštovani.

Pred 2 leti se je začelo, razpadanje mojega zakona, ven ne znava, odločila sva se za razhod, to je dokončno ima drugo..
Mož pravi, da bo zmogel sam, jaz pa ugotavaljam, da sem vsak dan globje v depresiji in da imam resne težave. Ne vem kako bom funkcionirala brez njega, zasvojena sem z njim, obsedena skoraj da, vidim da me ima popolnoma v oblasti, kar naredi, reče je zame sveto,..jokam za njim, trga se mi srce, vse misli, vsa dejanja se mi vrtijo okoli mojega propadajočega zakona….skratka, sama se iz tega ne znam izkopat, resnično potrebujem pomoč, nekoga ki mi bo znal dobro svetovati. Želim si spraviti v red svoje življenje, brez njega.
Razmišljala sem o Sanji Rozman pa je popolnoma zasedena, do nje je skoraj nemogoče priti..
Prosim vas, svetujte mi na koga se še lahko obrnem.

Poiskusi Ga. košičkovo, poisksui tudi pri kakšnem psihiatru.

Nam pa napiši, zakaj si obsedena z njim, ker je tako dober ali ker se bojiš biti sama. To sta dve zelo različni stvari.
Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Iz katerega dela Slovenije si?

Joj Primož, kje pa, ni tako dober…skupaj sva od 14 leta, to je problem, ja ne predtavljam si živet brez njega, ker me je strah biti sama, ker ne znam biti sama, čeprav sem zelo samostojno bitje. Po drugi strani pa mi je bilo z njim zelo lepo, dolga leta sva živela v sožitju, ki ga malo ljudi občuti. Sem pa iz Lj.
Primož, morda veš njen naslov, tel, kje bi jo nabolj zagotovo dobila?

Kaže na zasvojenost z odnosi ja. Tega je mene najbolj strah. Če bi koga spoznala in se obesila nanj. Že pri teh stikih, ki jih imam, ki so v bistvu samo začetki,…ko vidim, da to ni to, z moje strani nastanejo neke vezi…čeprav vem, da nisem zaljubljena, po koncu še vedno hodim v klepetalnico in na msn gledat, če ga bom (tistega, ki ga tisti trenutek prebolevam) kje videla.

Jaz se “zdravim”, delam na sebi. Moj oče je bil alkoholik, sem v skupini odraslih otrok alkoholikov (v LJ so 4), ki delujejo v okviru programov AA (anonimni alkoholiki) in Al-anona (svojci alkoholikov). Dela se po 12 koračnem programu, ki ga priporoča tudi Sanja Rozman in ostala stroka s področja odvisnosti od odnosov.

Ločujem se in propadam,

dajem ti nekaj predlogov, kako se boš lahko izkopala iz čustvenih bolečin.

Skupina za razporočene deluje na družinskem frančiškanskem inštitutu v Ljubljani in Mariboru. Sam hodim v Ljubljano in srečanja so vsak prvi in tretji torek v mesecu ob 20 uri pri frančiškanih. Samo za letos (konec maja) je skupina zaključila s srečanji in bo ponovno srečanje šele septembra 2008. Skupino vodi pater dr. Christian Gostečnik. Prijave niso potrebne (vsaj za Ljubljano ne). Če potrebuješ še podrobnejše informacije, jih pokliči na njihovo številko 01 200 67 60. Oglasila se bo najverjetneje elektronska tajnica, kjer pusti svojo telefonsko številko in poklicali te bodo nazaj.

Tudi sama se lahko pogovoriš s patrom Gostečnikom, ki je do pred nedavnim bil na voljo vsak petek. Samo priti moraš zgodaj v Ljublajno k frančiškanom, ker so čakalne vrste dolge.

V Ljubljani pri jezuitih obstaja tudi skupina Srce (za razporočene), ki jo vodi pater Vilijem Lovše. Tudi pri njih je vsak dobrodošel in z veseljem mu pomagajo vsi (člani s svojimi izkušnjami in voditelj). Imajo tudi svoje glasilo (če hočeš, ti ga lahko pošljem). Predlagam, da se tam obrneš na go. Heleno Reščič [[email protected]]. Žal mi čas in obveznosti ne dovoljujejo, da bi se udeležil njihovih srečanj, ki jih imajo sicer vsak ponedeljek po večerni maši, ki je ob 19:00 uri.

Dobri terapevti, kjer si boš lahko ponovno izgradila svojo samozavest, so:
– Alenka Berlot Košiček (svoje članke ima v prilogi dela Ona) MI DVA – Studio za kvaliteto odnosov, Podgorska pot 1 A, 1241 Kamnik Telefon: 031-318-652
(cena ure terapije: 37€)
– pater Beno Lavrih (mobitel: 041 264 800)

Sploh ni važno, če si bila poročena cerkveno ali ne. Vsi zgoraj navedeni ti bodo radi priskočili na pomoč in tako ublažili tvojo bolečino.

Zapomni si nekaj, tudi sam sem se (vsaj 2x) v življenju zaganjal v neke (čudne) ženske in vztrajal z njimi, ki niso bile vredne moje pozornosti in moje družbe. Problem je bil v tem, da sem ob tem v svojem okolju spregledal ženske, ki so bile zelo čustveno inteligentne in za povrhu še vizualno lepše. Ja, zaljubljenost je slepa. Danes včasih primerjam ženske v katere sem bil zaljubljen z ženskami, ki sem jih spregledal. Sploh mi ni jasno, kaj sem videl na tistih v katere sem se zaganjal. Žal (ali pa na srečo) pa so te čustveno inteligentne zdaj že v dobrih partnerskih odnosih in zveste svojim partnerjem. Vem pa, da tudi zame prihaja sreča, kjer bom ljubil in bil ljubljen.

LP Evgi

Hvala vam vsem skupaj za te izčrpne odgovore, napotke, mislim da se bom obrnila na ga. Košiček, če bom le prišla do nje. Najlepša hvala vsem še enkrat.

Zanima me kje najti dobrega odvetnika. Mož me je po 10 letih zapustil, odšel je, zdaj sem sama z dvema otrokoma. Hoče, da se izselim iz hiše, katere lastnica sva midva in ki sva jo dobila od mojih staršev. To argumentira s tem, da je večinoma on notri vlagal. Kje se da dobiti kakega dobrega odvetnika?hvala

Predvsem boš bralcem pomagala če napišeš odkod si.

sem iz LJ

Lahko poskusiš tudi s Trampužem iz Centra za kakvost odnosov iz Kamnika.
Drži se, čez dve leti bo že malo bolje.

Tea, obrni se na odvetniško pisarno Čeferin v Grosupljem.

LPE

Tudi jaz ti to svetujem. Meni je to pomagalo :-). Čeferin mislim :-).

Zakaj ravno Čeferin? Zaradi imena ali so res dobri? Saj oni se ukvarjajo predvsem z kazenskim pravom? Ima kdo izkusnje z njihovo firmo in glede ločitve?
LP

Pred dvema letoma sem se ločila. Dobila sem vse! Otroka in hišo! zastopali so me pri Čeferinu! Odvetnica, ki me je zastopala je bila ful dobra. ! Stari Čeferin se je bolj ukvarjal s kazenskim pravom, ostali so bolj podkovani v civilnem pravu. Meni ni žal. Dobila sem točno to kar sem si zadala.

Tudi odvetnica Suzane Gale (oziroma njena pisarna) zna biti kar strupena (v pozitivnem smislu) v teh zadevah, čeprav se v zadnjem času ukvarjajo bolj z gospodarskimi zadevami.

Ločila sem se in ostali, ki svetujete odvetniško pisarno Čeferin, mene pa zanima koliko stane približno ena taka zadeva kot je razdelitev premoženja in približno koliko časa traja?
Hvala!

Tarife so povsod iste! Odvisno od sodišča in od morebitnih dogovorov.!

Lp, T

New Report

Close