Najdi forum

pozdrav.najprej se vam že na začetku zahvaljujem za vaš odgovor.moj problem je pa sledeč.nikakor se ne morem skoncentrirati (stara sem 26 let)pred 9 leti sem hudo zbolela in sicer padel mi je imunski sistem,in sem bila zaradi tega v bolnici kar nekaj časa.od takrat imam neizmeren strah.naj povem primer-strah pred samo ljubljano,saj je tam bolnica.rabila sem več let.da so me spravili v samo lj.na sprehod.službe nimam,bila sem na par razgovorih iz katerih sem dobesedno pobegnila še preden sem bila poklicana notri.ker sem izgubila upanje za službo sem se vpisala v šolo.tukaj je sedaj problem da nimam moči hodi na predavanja.pridem pred učilniso.kjer me zvije.oblije vročina .postane slabo.in pobegnem.imela sem že en izpit.doma sem se učila,vse uredu.pridem na izpit,imam prazno glavo,postane mi slabo,tišči me na v.potrebo..seveda oddam prazen list in pobegnem.imam manjši krog prijateljev s katerim se dobro počutim,vse ostalo je odpor.niti v prijateljev avto se ne morem vsesti,saj me grabi tesnoba.bojim se da zaradi tega nebom v življenju dosegla nič.želim si postati medicinska sestra,želja je velika,vendar zame olitno nedosegljiva.kaj naj storim da se znebim tega straha,tesnobe,slabosti..ne zmorem več tako naprej.naj še dodam,da to pismo v mojem imenu piše moja prijateljica,edina ki me podpira,vendar tudi njej že zmankuje idej kako mi pomagati.piše pa ona zato,ker jaz niti slučajno nebi spravila skupaj niti enega stavka.prosim vas za pomoč.hvala vam .lp.špela

Pozdravljeni,

hvala za vaše sporočilo.

Slišim, da se soočate s tesnobnimi občutki v raznih situacijah. Verjamem, da vam je to v veliko oviro, da bi dosegli cilje, ki ste si jih zadali. Pred 9 leti ste hudo zboleli. Kaj se je takrat in pred tem dogajalo v vašem življenju? Kaj presenetljivega, nenavadnega?

Glede na težave, ki opisujete vam predlagam, da poiščete psihoterapevtsko pomoč. Ste kdaj o tem razmišljali?

Lepo vas pozdravljam,

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

hvala vam za odgovor.nič posebnega se ni dogajalo kar bi bil lahko vzrok temu počutju.ko sem prišla iz bolnice 8 mesecev nisem šla iz hiše.razmišljam o zdravniški pomoči,kar bom tudi naredila,vendar bo to zame velika težava-že sam obisk pri zdravniku bo problem.kako bi mi zdravnik lahko pomagal?so kakšna zdravila za to? ali bom morala obiskovati psihologa? hvala.

Pozdravljeni,

seveda, obstajajo zdravila, ki so namenjena zmanjševanju različnih simptomov, tudi takšnih, ki jih opisujete vi – strah, tesnoba ipd. Zdravila vam bodo po vsej verjetnosti pomagala do stabilizacije počutja in omogočila vsakodnevno funkcioniranje. So lahko dobra odskočna deska za nadaljne delo na sebi, ki vam ga toplo priporočam – obisk psihoterapevta. Tam boste lahko spregovorili o vaših doživljanjih in skupaj našli tudi vzroke za vaše počutje.

Sem vam odgovoril na vprašanja?

Lep pozdrav,

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

New Report

Close