Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo prosim pomoč- kandida vetrovi

prosim pomoč- kandida vetrovi

Pozdravljeni,

stara sem 24 let in imam prav vse simptome kandide in trdno sem prepričana, da se bom lotila stroge dijete in dokončno odpravila to nadlogo, ki mi povzroča vrsto težav. Moj najhujši problem so močni vetrovi, včasih jih spremlja tudi bolečina. Zaradi tega sem se tudi družbeno precej izolirala, saj je čez dan vetrove včasih zelo težko zadrževati in komaj čakam da pridem domov. Zaradi vetrov se tudi nisem nikoli udeleževala izleto kjer so skupna prenočišča. Zelo sem zaskrbljena saj bom naslednji mesec cel mesec službeno na terenu, zato dijeta ne bo možna, ker bomo od jutra do večera hodili in delali odzunaj, naša hrana bodo predvsem sendviči, sladkarijam pa se bom seveda odpovedala. Sedaj vas prosim za pomoč, kako v tem času ko bomo skupaj na terenu in preden se lotim dijete odpraviti oziroma omiliti vetrove. Res sem v skrbeh kako bo zvečer in med spanjem ko vetrov ne morem zadržati.
Vem da ne delate reklame za noben preparat ali zdravilo, vendar vas vseeno prosim, če mogoče obstaja kakšna stvar, ki bi samo trenutno pomagala in uničila glivice, potem pa bi jih dokončno odpravila z dijeto. Poskusila sem že z Linexi, Sab simplex pa ni pomagalo. Nekoliko bolje je bilo z aktivnim ogljem, vendar ga ne smem več uživati zaradi zdravil.

Če obstaja kakšna pomoč za ta mesec vas iskreno prosim za pomoč. Prosim, če je možno, da ne boste izpostavljali kakšnih imen mi lahko odgovorite na mail.

Iskreno vam hvala že vnaprej!

Lep pozdrav

Mail: [email protected]

Najprej opravičilo za pozen odgovor, upam, da vam bo še koristil. Pri vetrovih zelo pomagajo probiotiki, vsaj tisti, ki jih mi uporabljamo v ordinaciji. Če imate bolj trdo blato, potem si kupite tekoče, če normalno in bolj mehko, potem pa v kapsulah. Probiotiki pomagajo zelo hitro pri vetrovih, saj se hrana pravilneje prebavi (hitreje) s pomočjo probiotičnih bakterij. Dolgoročno pa morate še razkisati, saj prebavni sokovi trebušne slinavke, žolča in tankega črevesja niso dovolj bazični in to vam povzroča težave.

Ja, in seveda glivice. Pri disciplinirani protiglivični dieti umre veliko glivic in sprošča se veliko afla toksinov, ki jih občutite kot boleče vetrove.

Kot vidite, sem odgovoril kar v forumu, da bodo še drugi obiskovalci imeli koristi.

Samo uničenje glivic vam ne bo koristilo oziroma ne obstaja sredstvo, ki bi naenkrat uničilo glivice po celem telesu. Če bi pa se to že zgodilo, bi se lahko zaradi ogromne količine afla toksinov, ki bi pri tem nastali, celo razstrupili oziroma dobili resne zdravstvene težave.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

Tudi jaz sem imela oziroma še vedno imam težave z vetrovi in nasploh s slabo prebavo. Približno 14 dni uživam molkosan (Dr. Vogel) – sirotko – in jemljem linex oz. različne probiotike. Nekaj dni po začetku sem bila zelo disciplinirana tudi pri prehrani in se mi je zdelo, da mi je napet trebuh kar malo uplahnil in sem se počutila precej bolje.
Kasneje pa sem malo popustila pri prehrani. In sedaj imam še večje težave z vetrovi, kot sem jih imela pred začetkom jemanja sirotke in probiotikov. Ne razumem zakaj, saj pojem veliko manj nezdrave hrane kot prej pa še sirotko in probiotike redno uživam.
Skratka zanima me, kaj neki se dogaja v mojem črevesju. Je to znak, da škodljive glivice umirajo? Oziroma me zanima, kaj naj storim, da bom zares uredila svoje težave s prebavo.

Hvala in LP
Vera

Presnova hrane se začne že v ustih, ne v črevesju. Zato lahko vetrovi nastajajo zaradi, na primer, premalo bazičnih sokov trebušne slinavke. Mogoče vam primanjkuje encimov.Na vsak način morate razkisati, to je potrebno pri vseh, ki imajo težave z glivicami.

Brez spremembe jedilnika ne bo šlo in škoda je denarja za različne probiotike, če se ne boste držali protiglivične diete. Včasih poenostavljanje ne pomaga.

Lahko, da ste alergični na mleko in vam težave povzročajo alergie na sirotko. Lahko, da so probiotiki premalo učinkoviti.

Vetrovi se pri protiglivični dieti povečajo na začetku, vendar največ 5 do 7 dni.

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

Hvala za vaš odgovor!
LP
Vera

Kaj pa če trajajo dlje? Mene vedno v večernih urah začne tako napihovati da groza..Najbolj grozen je vonj, sploh ne vem od česa..Ne jem pa čisnto nič sladkegam niti bele moke ter izdelkov iz nje…

Če dobite vetrove zvečer, ste narobe zajtrkovali ali kosili. Če vetrovi smrdijo, je to znak za gnitje, kar je povezano z uživanjem beljakovin. Naj vas opozorim, da so tudi v soji in fižolu beljakovine.

Če vetrovi trajajo dalj časa, boste morali sanirati črevesje oziroma prej ugotoviti, kaj je v črevesju narobe.

Obvezno branje:

http://www.avita-katalog.com/index.php?nid=65

LP

Pozdravljeni,

moje vprašanje se nanaša na vaš odgovor iz dne 14.08.2009.

“Brez spremembe jedilnika ne bo šlo in škoda je denarja za različne probiotike, če se ne boste držali protiglivične diete. Včasih poenostavljanje ne pomaga.”

Sama sem sicer še dodatno spremenila jedilnik, da bo bolj protiglivično ustrezen, vendar se te diete ne morem držati 100%. Lahko sicer na dolgo in široko obrazložim zakaj ne (predvsem trenutna življenjska situacija), vendar mislim, da nima pomena. Sicer pa ne jem mesnih izdelkov, ne jem mlečnih izdelkov (alergija), ne jem nobenih izdelkov iz bele moke, omejila sem sadje (suho in sveže, razen jabolk in občasno kakšne pomaranče/mandarine, banane in dateljni), dala sem še dodaten poudarek na zelenjavi (če se le da iz domačega vrta, kar jo še imamo), kislo zelje, laneno olje – če ne drugače pa pijem po žlici; pijem dosti vode (izvirske, zeleni čaj), (polnozrnat) kruh jem le izjemoma, pa vendar se znajde marsikdaj kakšna polnozrnata žitarica na mojem krožniku (npr. pira, ješprenj, kvinoja, proso), krompir (ki je v vseh zelenjavnih mineštrah!), riž, korenček.
Dve žlici OH na mojem krožniku skupaj z zelenjavo pri meni ne funkcionira, ker le čez vikend jem doma; obroke med tednom (vključno z zajtrkom) si moram pripraviti dan prej in nesti v službo ali pa moram iti ven jesti.

Glede na to, da jemljem tudi probiotik in grenivkin ekstrakt me zanima ali res mečem denar proč ali pa se bo situacija kljub vsemu (sicer počasi) izboljšala, če nadaljujem s tako prehrano še naprej?

Če bi želela iti 100% zgolj na strogo protiglivično dieto, potem bi to povleklo name dodaten stres, ki si ga ne morem privoščiti (pa še dodatno zakisanost!) – sem že poskušala. V takih primerih vedno na koncu obupam, saj vidim, da mi tako drastično (in na hitro) spreminjanje življenjskega stila povzroča toliko stresa, da si več škodim kot koristim.

Moram pa povedati, da spreminjam moj način življenjsa (kar vključuje tudi prehrano) že več kot leto, spremembe pa so več kot očitne (žal pa sem zaradi spremembe prehrane izgubila tudi 4 kg, kar mi ni všeč).

Po opisu sodeč je vaš jedilnik že zelo bazičen. Če ne morete jesti še bolj bazično, boste se pač kasneje znebili glivic in kasneje razkisali. Vsak si izbere svoj način. Najpomembnješi kriterij, ali ste na pravi poti, pa so simptomi. Če se izboljšajo oziroma izginjajo, potem je to v redu. Le tako naprej.

Proti izgubljanju teže bi vam pomagalo olje: nesite si ga s sabo (kupite zelo kakovostno laneno olje) in ga polijte po obroku, ki ga jeste zunaj.

LP

New Report

Close