Prosim pomoč!!!
Rabim pomoč! sem s partnarjem s katerim želim ostati do konca svojih dni! in najin odnos uničuje moja trma in težave katerih se podzavesno sama ne zavedam ter jih hoičem zaklučit za vedno. ker je to oseba s katero želim preživeti konec svojih dni, in sm pripravljena mariskaj da to svojo trmo ustavim in mu koncno stojim ob strani tako kot si zasluži. kam naj se obrnem na pomoč?
Vaš prispevek sem dal v samostojno temo, da se bomo lažje osredotočili na vaš primer.
Zdi se mi, da ste vse težave v partnerskem odnosu zvalili na svoja ramena. V praksi se rekdo zgodi, da bi bila vsa odgovornost za neke težave samo na eni strani. Partnerski odnos ima svojo dinamiko in zakonitosti, zato ga je potrebno obravnavati celostno.
Trma seveda lahko je problem. Vendar težko napišem karkoli konkretnega, saj ima značajska obramba v obliki trme lahko zelo različne vzroke. V vsakem primeru pa trma ščiti osebo pred izgubo lastne integritete (in vitalne energije). Zakaj pri nekaterih ljudeh trma prevladuje, pa je že povezano s samopodobo, samozavestjo in asertivnostjo.
V kolikor želite poiskati strokovno pomoč boste torej morali delati na samopodobi, samozavesti in asertivnosti.
Primerno pomoč lahko najdete pri psihoterapevtih, kliničnih psihologih, z vašo situacijo bi se morali znati soočiti tudi strokovnjaki za nevrolingvistično programirenje. V kolikor imate možnost, se lahko naročite tudi pri meni. Zelo učinkovite so lahko tudi skupine za samopomoč v kolikor jih vodijo usposobljeni terapevti.