Najdi forum

V družini imamo depresivnega člana, polnoletnega, ki težko obladuje službene obveznosti in se slabo fizično in psihično počuti že pol leta. Odklanja kakršnokoli pomoč in ima dvoumne izjave, kot da namerava umreti, zaključiti življenje.ŽELIMO MU POMAGATI, ampak je ni variante.
Ne reagira na nobeno ponudbo, nasvet, spodbudo.

Bojimo se, da si bo kaj hudega naredil.

Ima kdo podobno izkušnjo?

Prosim nasvet.

Spoštovani

Vaš problem je velik in nujno je, da čim prej ukrepate. Svetujem Vam, da se za strokovni nasvet obrnete na forum psihiatrija.

Vem, kako hudo je- iz lastnih izkušenj. Tudi sama sem šla skozi hudo depresijo (zaradi bolezni) in moram reči, da je pri tem potrebno ogromno volje. Zdravila še zdaleč niso vse. Najpomembnejše pri zdravljenju so domači. Meni so ogromno pomagali, saj so razumeli moje stiske in hvaležna jim bom do konca življenja. Bilo je tako hudo, da sem se odločila za psihiatrično bolnico, ker sem mislila, da mi bodo dal zdravila in bo vse v redu. Vendar še zdaleč ni tako. Opustila sem bolnišnično zdravljenje, obiskala privatnega psihiatra in moram reči, da sva se takoj ujela. Pri zdravljenju me je vzpodbujal in moram reči, da sem se po nekaj mesecih rešila pekla.

Moja sorodnica si je zatiskala oči in begala od psihiatra do psihiatra, češ da ji nobena zdravila ne primejo. Ni se ozirala na moje izkušnje, da je več kot 40% odvisno od nas samih, da ozdravimo. Koraki pri tem pa so zelo majhni in postopni. Ni me poslušala in z žalostjo so mi sporočili, da je pristala na zaprtem oddelku psihiatrične bolnice.

Želim Vam vse dobro

Miki

Če mu želite pomagati morate pomagati predvsem sebi. Vsak si mora pomagat sam in če živite skupaj oz izhajate iz istega primarnega okolja, imate nedvomno vsi svoje probleme. Ko se boste aktivno lotili reševanja lastnih problemov bo to vzpodbuda tudi zanj, da si prizna svoje probleme in se loti njihovega reševanja. Seveda pa si morate najprej priznati lastne probleme, saj se verjetno ukvarjate predvsem z nekom ki je pač označen za problematičnega in s tem si lažje zakrivate oči pred lastnimi težavami.

New Report

Close