Lep pozdrav!
Stara sem 20 let in od kar pomnem, nikoli ne zajtrkujem. Ko sem bila mlajša so mi sicer starši vedno pripravljali zajtrk pa je vse, kar sem pojedla, šlo tudi nazaj ven ali pa mi je bilo slabo… Večkrat sem že poskusila zajtrkovati pa nekako ne gre. Navajena sem jesti tri obroke na dan (kosilo, malico in večerjo). Že precej časa ne jem ocvrte hrane, belega kruha, mesa pa ne maram. Tako da v prehrani prevladuje predvsem sadje, zelenjava in mlečni izdelki. Občasno si privoščim kakšno sladkarijo.
In sedaj moj problem- velika sem 165cm in tehtam 62 kg in bi rada izgubila nekaj kg in celulit, ki sem jih pridobila verjetno zato, ker nisem dovolj pazila na GI. Telovadim kar dosti (vsak dan najmanj 45 minut), pijem dovolj tekočine, jem zdravo prehrano, rezultatov pa ni in ni. Imam sicer razvite mišice,ki pa so “prekrite ” z maščobo in bi se je rada znebila. Ker sem poskusila že res praktično vse, bi bila hvaležna za kakšen nasvet. Kje delam napako? Je mogoče povezano s tem, da je 1. obrok tako pozno? Mogoče narobe kombiniram prehrano?
Že vnaprej hvala za odgovore,
lp,
rose
Rose
Zelo je pomemben jutranji obrok, če imaš možnost se potrudi in vsak dan zajtrkuj.
Pri telovadbi ni odvisno kako dolgo treniraš odvisno kako treniraš. Vsaj uro in pol pred telovadbo ne zaužij obroka.
Zelo dobra telovadba za uničevanje maščob je jutranji tek. Pred tekom bodi (tešča) in spij skodelico kave.
Zelo veliko info. imaš na http://www.mojtrener.com
Se popolnoma strinja z mattom. Zajtrk je treba obvezno jesti !!! Preprosto zato, ker ponoči telo ne dobiva nič, tako, da je do kosila enostavno predolgo časa. Ni se ti treba nažret za zajtrk – po mojem je dovolj en kos kruha, pa kej gor namazano, ali pa par kosov sadja, pa kej spit zraven. To bo dovolj, da telo zdrži do kosila.
Glede maščob pa je tudi po mojem mnenju najboljši tek. Ker se pri teku spotiš, gre na ta način vse “ven”. Pa še kakšne vaje za trebušne in hrbtne mišice recimo 3x na teden (časovno ti vzame 10 minut), pa ne bo problema.
Določi si koliko bi pojedla za zajtrk (zajtrk naj ne bo preveč obsežen), potem pa to količino hrane razdeli na dva dela. Prvi naj bo manjši in ga zaužij zjutraj, večji preostanek pa recimo čez kake dve uri, čez kake 3 ure pa kosilo potem.
S tem rešiš to, da ti mogoče takoj zjutraj ne pašejo velike količine hrane in pa to ti doda še en obrok. Menim, da so trije obroki premalo, sam jem 6-8x na dan.
Varjanta je pa še to, da mogoče za zajtrk kaj takega poješ, kar ti telo, želodec ne preneseta na tešče. Pri meni je to recimo mleko. Če bom spil zjuraj na tešče kozarec mleka mi bo slabo.