prosim pomagajte mi z nasveti
Pozdravljeni,
sem mamica 7-letnega fantka, ki obiskuje 2 razred OŠ. Rojen je čisto na koncu decembra, kosa pa se v šolskih klopeh s sošolci, ki so praktično 1 leto starejši od njega. Pa to ni izgovor. Zato bi vas prosila za nasvet, kaj in kako naj postopam z njim, kajti je ZELO ‘brihten’ fantič, vso snov v šoli brez problemov obdela, nastane pa problem pri hitrosti. Medtem ko vsi njegovi sošolci npr. iz table prepišejo 5 računov, on prepiše npr. 1 račun. Je izrazito vizualen tip, na pamet računa v avtu, na sprehodih ipd. dejavnostih, ko pa pride do tega, da je račun potrebno zapisati…tu pa nastane VELIK problem (ne ljubi se mi, ne zdaj…bom kasneje, pa še bi lahko naštevala vse izgovore, ki jih ima, samo da mu ni potrebno pisati). V šoli mu je učiteljica zraven v klop posadila punčko, ki je ena hitrejših, tako, da ga tudi ona ves čas opozarja, naj pohiti. Sprva se mi je ta predlog zdel zanimiv, počasi pa se mi dozdeva, da s tem učiteljica samo škoduje njemu oz. njegovi samozavesti. Do sedaj je zelo rad hodil v šolo, zdaj po novoletnih počitnicah pa mi je rekel, kako ne bi šel v šolo. Sama se velikokrat skušam o tem (njegovi hitrosti) z njim pogovoriti. Vedno mi obljubi, da bo hitrejši (danes se bom pa potrudil), pa ponavadi iz tega ni nič. Obljubljam mu nagradne igrice, da bi ga ‘strenirala’ hitrosti (za vsako hitro opravljeno delo naj bi dobil nalepkico), pa tudi to nekaj časa – kak dan dva drži, potem pa kar pozabi na ta dogovor.
Uh, pozabila sem, kakšen projekt je oblačenje (kar 1 uro preden kam greva, se je potrebno začeti oblačit). Ponavadi ga nazadnje pomagam obleči kar sama.
Nikamor se mu ne mudi. Za vse si vzame ČAS…veliko časa…
Vse bi naredila zanj, prosim svetujte mi kam naj ga peljem, kako naj ga spodbudim k hitrejšemu izvajanju vseh dejavnosti.
Zelo si želim vaših nasvetov, ker sem že obupana, pomislila sem tudi na šolsko svetovalno službo. Še prej pa bi rada poskusila vse vaše nasvete.
Poznate kakšne vaje, ki bi jih lahko izvajala, da bi bil hitrejši, kajti bojim se, da ga bodo sošolci zaradi te napake zbadali in se mu smejali.
Že naprej se vsem iskreno zahvaljujem za pomoč.
Zaskrbljena in obupana mamica
mam problem!
pred mesecem dni sem zapustila fanta ker sem mislila da ga ne ljubim a sedaj mi je žal in ga hočem nazaj.mislim da sem mu še všeč,ampak problem je njegova sestra.zelo je navezan nanjo in je vse zaupa.mislim da celo dela vse kar mu ona reče.ko sem se mu želela opravičita pa je rekel da je prepozno nato pa s sklonjeno glavo odšel.mislim da je na to vplivala njegova sestra ne ne mislim prepričana sem v to saj me njegova sestra dobesedno sovraži.res ga ljubim in ne morem živeti brez njega zato mi prosim pomagajte.
p.s. lahko mi date tudi nasvete kako naj ga osvojim nazaj.
že v naprej hvala!!!
To pa ne bo bo prav forum – poskusite na http://med.over.net/forum5/list.php?95
Dalia!
Tudi jaz imam sina prvorojenca in je tudi rojen decembra in ti povem, da smo ga hoteli dati v šolo leto kasneje, pa so nas prepričali ravno v šoli, češ, da je zelo brihten. Saj brihten je, je pa zelo počasen. Delali smo vse živo, naloge dela hitro, v šoli je pa na vseh področjih počasen. Sedaj hodi v 6i razred in na govorilnih urah poslušam o počasnosti. Mi je pa zelo žal, da nismo eno leto počakali z vpisom v šolo.
Svetovati ti pa nemorem, ker mi gredo ob tej počasnosti lasje pokonc.
Srečno in ne obupaj