prosim pomagajte mi
Prosim pomagajte mi .
Zanima me kaj vi pravite na to ali so te težave, ki jih vam bom napisala res samo psihičnega izvora kot domnevajo zdravniki ali bi lahko vodilo k MS zelo vam bom hvaležna za odgovore.
Dogaja se mi naslednje
– skoraj vsak dan ne čutim nog (odrevenelost )
– večkrat imam slabotno celo telo kot bi se mi hotelo sesesti
– včasih se mi zmoti
– včasih hodim kot bi bila pijana kot bi me vleklo na levo stran
– trese se mi celo telo
– med spolnim odnosom nimam več pravega občutka
– v glavi se ne počutim najbolje nekaj nenavadnega kot bi me hotelo zmanjkati oz. kot bi hotela pasti v nezavest a še nisem nikoli
– večkrat sem zelo zaspana
– sedaj pet dni me peče po telesu (roke, noge, okoli trbuha)
– po približno levi strani telesa imam na dotik manjše občutke kot na desni strani
– mravljinci po telesu
Kaj vi mislite ali je možno, da imaš tudi po 10 različnih simptomov pri MS.
Pa še to ;stara sem 29 let težave imam že 10 let zadnje 3 leta po porodu se mi je to poslabšalo.
Opravila sem MR in bilo je vredo. Koliko je sploh MR natančna da odkrije MS.
Hvala za vaša mnenja že v naprej.
OBUPANA
Cav,
Tvoje tezave so silno zoprne in verjamem da te je strah. Glede MR so ze pisali na forum, da ni nujno da zazna lezije, ce so premajhne. Glede na vse simptome ki si jih opisala se vrjetno resnicno lahko najdes v nasi skupini, vendar mislim da vecina od nas nima vseh simptomov hkrati. MS je zelo raznolika bolezen, vsak jo dozivlja drugace. Pri meni ni velikih, vidnih in obcutljivih simptomov, vendar opazam, da mi telo malce nagaja, predvsem hoja ki je dostikrat toga. Hvala Danilotu-Domancic, ko mi je delal terapijo na nogah, sem sele ugotovila kako se lahko lazje hodi, prej pa sem mislila da je to normalno, ta moja toga hoja. Svetujem ti, da gres z raziskavami do konca kot pravi m, vendar nikar se ne prepusti obupanju. Zdravstvo le pobrzdaj, saj imas pravico do raziskav. Vcasih mnenje zdravnika tudi ni tocno, dokler to ne pokazejo bolj precizne raziskave. Tudi ce ti postavijo diagnozo MS, kaj potem? Zdravila res malce zavirajo napredovanje MS, vnedar predvsem se moras posvetiti sama sebi. Kar se pa tice nacina zivljenja in prehre pri MS pa to ne skodi niti zdravim osebam. Veliko gibanja, sadja, zelenjave in nic nezdravih mascob koristi vsakomur, za boljse pocutje. O ostalih dodatkih in vitaminih lahko preberes na nasih forumih zdruzenje MS in tem.
Za vse ostale, meni zelo ustrezajo vitamini supradyn. Šumeče tablete, dobi se jih v lekarni.
Lep soncen dan vsem
Sploh se ne pusti zdravnici. Zahtevaj. Saj ti pripada. Vse plačamo, direktno od plače, brez vprašanja. Bodi trmasta, za svoje dobro in mirno počutje.
Anja, zdaj sem malce zmedena. Se poznava osebno? Malo sem v dilemi, saj je kar nekaj deklet po imenu Anja na naših forumih.
Danilo je “terapiral” tudi mene. Že dvakrat. Izvrstno.
draga america,
simptomi so podobni kot pri MS ampak to je enako še pri vsaj 10ih boleznih ki se pojavljajo pri človeku.
kot so ti že svetovali naredi MR in pa naj ti zdravnica da pregledat kri za določene proteine katere meja presega če je ms prisotna zaradi razpada mielina ki je neke vrste maščoba.lumbalno punkcijo na tvojem mestu ne bi šel delat ker ne bi pokazala nič konkretnega samo v posteljo bi te položila za krajši čas.in za potrditev diagnoze morajo biti vsaj 2 preiskave od 3h pozitivne.pri tebi je čudno to da je toliko simptomov pristonih naenkrat ker kolikor poznam ms se redko v enem zagonu pojavita dve žarišči.
ne zastopim edino stavka ki si ga navedal da se ti včasih zmoti????
zanima me še kako je v 10ih letih z vidom je kaj slabše ali ostaja enako. v 10ih letih bi že skoraj morala imeti izpad očesnega živca ker je ta najbolj občutljiv.
LP!
Hvala zdravstveni tehnik,da si se oglasil.
Najprej to, da se mi zmoti pomeni to, da se mi zvrti v glavi (vrtoglavica – rahla ).
Z mojim vidom je tako, da že nosim očala iz otroštva nakar jih nekaj časa nisem nosila (vredo ne vidim na daleč) no sedaj pa sem začela nositi leče
in deoptrija se mi je nekoliko poslabšala a ne preveč je rekel okolist kar je seveda značilno ker jih kar nekaj časa nisem nosila in tudi pred mesecem dni ko sem bila pri njem sem mu omenila glede MS pa je rekel da ni kaj takega videti.
Glede MR pa to da sem že bila na njej pred 3. leti in je bilo pb ne vem mogoče si spregledal ko sem že zadnjič napisala.
Kaj meniš a je vse to res lahko samo od psihe?
Piši še kaj prosim za danes pa hvala..
Živjo Monika!
Odgovorila si na moj mejl glede omotice in vrtenja. Najbolje bi bilo, če bi si dopisovali kar po mejlih. Moj je [email protected], tvojega pa nisem zasledila. Tudi za vse moje težave zdravniki pravijo, da izvirajo iz psihe. Res pa je, da nimam nobenega tresenja,a mpak samo nadležno omotičnost in vrtenje non stop. Bila sem tudi na MRI pregledu, ampak pred tremi leti in je bilo seveda vse ok. Imam pa ves čas občutek neravnotežja, nihanja, zibanja kot da me noge ne držijo preveč.
Kakšni so najbolj tipični znaki MS sprašujem tiste, ki to bolezen imajo?
Pozdravček, Bili